Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
5η Υ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«ΔΙΟΚΛΕΙΟ»
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

                                                                                                                                        Κάρυστος, 30 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη λειτουργίας νέου εξοπλισμού στο Γυναικολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Καρύστου

Στο Γενικό Νοσοκομείου Καρύστου με την αγορά και την λειτουργία του κολποσκόπιου πραγματοποιείται πλέον μια πολύτιμη για τη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας εξέταση, η κολποσκόπηση. Μαζί με το τεστ Παπανικολάου, το οποίο γίνεται επί σειρά ετών στο Νοσοκομείο, η κολποσκόπηση έρχεται να συμπληρώσει τα απαραίτητα μέσα πρόληψης  για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου τραχήλου μήτρας.
Είναι μια απλή και σχετικά ανώδυνη εξέταση και πραγματοποιείται, κατόπιν σύστασης του Γυναικολόγου, όταν το τεστ Παπανικολάου δείχνει αλλοιώσεις, χρόνιες φλεγμονές, HPV λοίμωξη (προσβολή από τον ιό των κονδυλωμάτων) και άλλα.
Ο Γυναικολόγος κατά τη διάρκεια της κολποσκόπησης δύναται να πραγματοποιήσει κατευθυνόμενες βιοψίες, το υλικό των οποίων θα αποστέλλεται για παθολογοανατομική  εξέταση.
Η διενέργεια κολποσκόπησης θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού (τηλ. 2224350113) εφόσον έχει προηγηθεί συνεννόηση με τον ιατρό Γυναικολόγο του Νοσοκομείου Καρύστου.

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.