Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 


Δελτίο Τύπου
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου
η προσπάθεια δίωξης της Δημοτικής Συμβούλου Κούλας Βρανά
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου, που συνεδρίασε τη Δευτέρα 29/1/2018, ως έκτακτο θέμα, ψήφισμα καταδίκης της προσπάθειας δίωξης της Δημοτικής Συμβούλου Κούλας Βρανά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου υπερψήφισε ομόφωνα το ψήφισμα και απαιτεί να σταματήσει η προσπάθεια δίωξης της Κούλας Βρανά καθώς και την ελεύθερη πρόσβαση στα νησιά των Πεταλιών.
Ακολουθεί το ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου καταδικάζει την προσπάθεια δίωξης της Δημοτικής Συμβούλου Κούλας Βρανά από την κ. Αλέξια – Ελένη Δαυίδ (ιδιοκτήτρια έκτασης στο Μεγάλο Νησί των Πεταλιών).
Η προσπάθεια αυτή έχει στόχο την τρομοκράτηση των κατοίκων του Μαρμαρίου και της Καρύστου και την δημιουργία «υγειονομικής ζώνης» γύρω από το νησί των Πεταλιών όπου η κ. Δαυίδ σκοπεύει να αναπτύξει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Για να πετύχει το σκοπό αυτό η κ. Δαυίδ, με την αιτιολογία της ''συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση'' ζητά, με απειλή κράτησης ενός έτους, το ποσό των 100.000 ευρώ!
Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, των λαϊκών ανθρώπων που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Είναι πάγια τακτική των μεγαλοεπιχειρηματιών που με κάθε μέσο προσπαθούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να μπορούν να πλουτίζουν ανενόχλητοι στις πλάτες μας.
Μάλιστα, μέσω αυτής της δίωξης, γίνεται προσπάθεια υπονόμευσης μιας από τις βασικές αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβούλων. Δηλαδή, να μην έχουν στην πράξη τη δυνατότητα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να παρεμβαίνουν και να καταγγέλλουν στο λαό του Δήμου και στις αρμόδιες αρχές πρακτικές που στρέφονται ενάντια στην πλειοψηφία των δημοτών.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  1. Να σταματήσει η προσπάθεια δίωξης της Δημοτικής Συμβούλου Κούλας Βρανά.
  2. Να είναι ελεύθερη η πρόσβαση στα Νησιά των Πεταλιών.

Υπενθυμίζουμε την καταγγελία της Κούλας Βρανά, μετά από την οποία ακολούθησε η αγωγή της κ. Δαυίδ:
Καταγγελία για την παρεμπόδιση πρόσβασης στο Μεγάλο νησί Πεταλιών
Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουλίου 2017 με παρέα συγγενικό μου πρόσωπο και έναν φίλο, ιδιοκτήτη βάρκας, επισκεφτήκαμε τα νησιά των Πεταλιών στον κόλπο του Μαρμαρίου.
Φτάνοντας στο μεγάλο νησί, περίπου 200-250 μέτρα από την ακτή και τις  παραθεριστικές  εγκαταστάσεις πρώην Πικάσο και τώρα ιδιοκτησία της οικογένειας Δαυίδ, μας πλησίασε ένα ταχύπλοο με στοιχεία ΡΙΜΠΛΟ ΤΛ 981 με δύο άνδρες, μας έκοψαν τον δρόμο και μας είπαν ότι απαγορεύεται να πλησιάσουμε την ακτή και να βγούμε στην παραλία.
Όταν ρωτήσαμε γιατί μας απαγορεύουν την πρόσβαση, μας απάντησαν ότι είναι μέτρο για την ασφάλεια τους. Τους ρωτήσαμε  ποιοι είναι και με ποια αρμοδιότητα μας εμποδίζουν. Απάντησαν ότι αυτές τις εντολές έχουν.
Τους είπα ότι είμαι δημοτική σύμβουλος του Δήμου  Καρύστου και ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να βγούμε στην παραλία.
Μου απάντησαν: «να κάνετε τα παράπονα σας στο λιμεναρχείο» και όταν επιχειρήσαμε να κατευθυνθούμε προς την ακτή, οι συγκεκριμένοι άνδρες με το ταχύπλοο ανέπτυξαν ταχύτητα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς γύρο από την βάρκα που επιβαίναμε, μας άφησαν τα απόνερα τους με αποτέλεσμα να κλυδωνιστεί η βάρκα μας.
Την ίδια στιγμή τηλεφώνησα στο λιμεναρχείο Καρύστου και κατήγγειλα το γεγονός. Με ενημέρωσε η υπεύθυνη του λιμεναρχείου   ότι είχε γίνει αίτηση από τους ιδιοκτήτες των παραθεριστικών εγκαταστάσεων, που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο του νησιού, για να τους δοθεί άδεια να οριοθετήσουν τμήμα της θάλασσας, ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς στην ακτή. Μέχρι ώρας δεν τους είχε δοθεί τέτοια άδεια και  παρανόμως δεν μας επιτρέπουν να πλησιάσουμε.
Μην θέλοντας να συνεχιστεί το επεισόδιο απομακρυνθήκαμε. Ωστόσο  όπως πληροφορήθηκα παρόμοια επεισόδια είναι πλέον καθημερινά.
Καταγγέλλω αυτές τις απαράδεκτες και αυθαίρετες ενέργειες.
Απαιτώ από τις αρμόδιες αρχές, το Λιμεναρχείο Καρύστου, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Δήμο Καρύστου, τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να παρέμβουν και να σταματήσει η ασύδοτη αυτή δραστηριότητα.
Καταγγέλλω επίσης το παρακάτω περίεργο περιστατικό, που συνέβη το ίδιο βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουλίου στις 8,30μμ περίπου,  μόλις δηλαδή επιστρέψαμε με την βάρκα από τα νησιά των Πεταλιών. Στο Λιμάνι του Μαρμαρίου κλειστό αυτοκίνητο, τύπου VΑΝ, άσπρου χρώματος, με αριθμό πινακίδας  ΖΧΤ8397, ξεφόρτωνε διάφορες κούτες σε δύο ταχύπλοα, το ένα ήταν αυτό που μας παρεμπόδισε στους Πεταλιούς. Ταυτόχρονα απ’ το ίδιο αυτοκίνητο δύο άνδρες του Λιμενικού Σώματος, με στολή και οπλισμό, μετέφεραν από το ίδιο αυτοκίνητο κούτες, οι οποίες είχαν την ένδειξη «ΔΩΡΕΑ», στα δύο αυτοκίνητα του Λιμεναρχείου Καρύστου!!!. Μάλιστα επειδή σημείωσα τον αριθμό του ιδιωτικού VAN ο ένας εκ των λιμενικών αφού μου έκανε παρατήρηση, μου ζήτησε την ταυτότητά μου.
Ζητώ από τους αρμοδίους να ενημερώσουν δημόσια τι μετέφεραν οι λιμενικοί στα αυτοκίνητα της υπηρεσίας τους από τα αυτοκίνητο που προμήθευε τα ταχύπλοα του κ.Δαυίδ. Ποια είναι η σχέση της λιμενικής υπηρεσίας Καρύστου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της έκτασης και των παραθεριστικών εγκαταστάσεων στο μεγάλο νησί των Πεταλιών;
Κάρυστος, 31/7/2017
Κυριακούλα Ν. Βρανά
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Καρύστου,
εκλεγμένη με το συνδυασμό της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.