Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 


Ενημέρωση για τα  έργα  της   Περιφερειακής Ενότητας Εύβοια

 στο Δήμο Καρύστου
Φίλες και Φίλοι,
βαδίζουμε στον πέμπτο  χρόνο, από τότε που ανέλαβε Περιφερειάρχης  ο κ. Κώστας Μπακογιάννης και Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας ο  κ. Φάνης Σπανός και υπήρξε μια πολύ πετυχημένη  πορεία σε όλη την Στερεά και ειδικότερα όσον αφορά την Εύβοια με πάρα πολλά  έργα (εκατοντάδες) σε όλο τον Νομό μας,  από άκρη σε άκρη, από την Ιστιαία έως και το πιο απόμακρο σημείο του  Καβοντόρου.
Δύο εξ αυτών  βρίσκονται  σε εξέλιξη και ειδικότερα  η  βελτίωση της χάραξης και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της Επαρχιακής (Περιφερειακής οδού) και ασφαλτόστρωση, από την διασταύρωση Μαρμαρίου έως Μαρμάρι και  το δεύτερο  οι  εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Αγίου Κων/νου στα Νέα Στύρα με δημιουργία κλιμάκων.
Φίλες και Φίλοι,
επειδή  ταυτοχρόνως με τις Δημοτικές θα γίνουν και  οι Περιφερειακές εκλογές, θεωρώ έντιμο και ηθική υποχρέωση όλων να μην οικειοποιούνται  το έργο του  Αντιπερειφερειάρχη.
Φωτογραφίες του κ. Δημάρχου, κατά  την διάρκεια των άνω εν  εξελίξει έργων,  είναι μεν απολύτως  αποδεκτές, όχι, όμως, με τις κάτω από αυτές εσκεμμένες παραπλανητικές λεζάντες του τύπου …  «συνεχίζομε τα έργα μας … συνεχίζομε  την  συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου μας, με την ασφαλτόστρωση Διασταυρωση Μαρμαρίου  – Μαρμάρι  …ευχαριστούμε την Περιφέρεια για την συνεργασία… ή για την συμβολή της ...» (στον προσωπικό του λογαριασμό βέβαια ) και άλλα παρόμοια. 
Πρόκειται, λοιπόν, για έργα της Περιφερειακής Ενότητας  Εύβοιας με την συνεργασία του Δήμου και όχι το αντίστροφο, δηλαδή  Δημοτικά έργα  με την συνεργασία της Περιφέρειας, όπως εσκεμμένα και τεχνηέντως  τα παρουσιάζει.
Αγαπητοί συνδημότες,
  το μόνο που έχει σημασία είναι  να γίνονται έργα στον τόπο μας και απολύτως καμία ποιος τα κάνει, άλλωστε με  χρήματα των φορολογουμένων  γίνονται όλα. 
Όλα αυτά τα ανέφερα για έναν και μόνον  λόγο. Πέντε χρόνια συνεργάστηκε ο κ. Δήμαρχος  με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, άραγε δεν θέτει  πλέον κανένα όριο  και δισταγμό, προκειμένου να κάνει την δουλειά του;  Από αυτά και κυρίως από πολλά όλα,  μάλλον όχι!
Με τέτοιες συμπεριφορές, ο  κ. Δήμαρχος  δείχνει και την εκτίμηση που έχει στην νοημοσύνη των συμπολιτών του, οι οποίοι πραγματικά περιμένουν να τον ακούσουν να παρουσιάσει έστω ΕΝΑ και μοναδικό δημοτικό έργο που ξεκίνησε επί θητείας του, που έκανε την μελέτη, που χρηματοδότησε, που δημοπράτησε, που  εκτέλεσε και που τελείωσε στην σχεδόν 5ετή θητεία του και όχι να βγάζει φωτογραφίες σε έργα άλλων.   
Σημειώνω ότι στα έργα διάνοιξης της περιμετρικής οδού Καρύστου ο κ. Δήμαρχος δεν φωτογραφήθηκε. Γιατί άραγε…;  Ελπίζω, τουλάχιστον, να έχει εξασφαλίσει τα τεχνικά έργα και την ασφαλτόστρωση και άμεσα τη σηματοδότηση, όσο ακόμα  εξυπηρετούνται οι εκτελούντες το έργο, διότι μετά θα είναι αργά.
Επειδή  είμαι απολύτως  σίγουρος ότι αυτή η τακτική θα συνεχιστεί αμείωτη και θα παρουσιάζεται π.χ η επαρχιακή οδός  προς Καβοντόρο ή προς Αλμυροπόταμο  ως  δημοτική ή οδικό δίκτυο του Δήμου Καρύστου που συντηρείται κ.λ.π ,  παραθέτω τα υπόλοιπα έργα της Περιφέρειας Στερεάς και Π.Ε Ευβοίας:
1. Ανάπλαση της παραλίας  Μαρμαρίου και της έμπροσθεν αυτής Δημοτικής οδού, προϋπολογισμού  1.100.000€  με την   υλοποίηση του έργου από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών  της  Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας 
2.  Είχε μείνει στάσιμος  - και θα συνέχιζε να έμενε-  ο δρόμος από Διασταύρωση Πόρτο Λάφια έως Πολυπόταμο,  ένα έργο που θα αλλάξει την οδική μορφή της Νότιας Καρυστίας.
Με αγώνα και πολλές επισκέψεις στα  Στύρα ,  Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης  εξασφάλισαν  την χρηματοδότηση για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους τις έχουν ήδη πάρει  και θα  τις λαμβάνουν και όλοι όσοι τελειώνουν τη νομική διαδικασία.
Ήδη είναι στο στάδιο της εκτέλεσης  για πλήρη κατασκευή 7,2  χιλιομέτρων  (από διασταύρωση προς Πόρτο Λάφια έως την Επαρχιακή Οδό Στύρων – Νέων Στύρων ,   προϋπολογισμού 25.000.000€ και συμβατικού αντικειμένου 16.183 .000 €.
3. Έγινε ασφαλτόστρωση 3,5 χλμ. έως την διασταύρωση της περιφερειακής οδού για Αμυγδαλιά, ασφαλτικές εργασίες στην περιφερειακή οδό  από Ζωοδόχο Πηγή έως Στύρα  (τμήμα της είναι  η νέα ασφαλτόστρωση που διέρχεται μέσα από το Ρεούζι) και  της περιφερειακής οδού Στύρα-Κάψαλα, (τμήμα της είναι η νέα ασφαλτόστρωση που διέρχεται από τα Κάψαλα)  από Τσακαίους-Ν.Στύρα  (τμήμα της είναι η νέα ασφαλτόστρωση στον πρώτο παράλληλο της παραλιακής των Νέων Στύρων) και αποκατάσταση γέφυρας Μαρμάρι-Λυκόρεμα.
4. Έγινε αποκατάσταση βλαβών επί υφιστάμενων τεχνικών και εργασίες ασφαλτικών στην Επαρχιακή οδό από την διασταύρωση Μαρμαρίου προς Άγιο Δημήτριο, Καλλιανό και  Αγαθό.
5.  Η προμήθεια και τοποθέτηση ραμπών σε 3 παραλίες του Νομού. Η μία εξ αυτών σε παραλία του Δήμου Καρύστου.
6. Εκτελούνται  εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στο Εθνικό & Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Εύβοιας.
7. Εργασίες αποκατάστασης βλαβών και φθορών στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νότιας Ευβοίας συμβατικού αντικειμένου 609.271, 33€
8. Η κατασκευή της γέφυρας από  Αλαμανέικα προς Μαρμάρι.
9.  Χρηματοδότηση 115.000€ για ανακατασκευή κτιρίου που δωρίθηκε από τον Δήμο το 2013 στον Σύλλογο Α Μ Ε Α “Χέρι-Χέρι”  και πολλά άλλα. 
10. Χρηματοδότηση ποσού 4.850.000€ για την πλήρη  αναβάθμιση του βιολογικού Καρύστου.
Εν κατακλείδι,  όλα όσα έγιναν  στο Δήμο Καρύστου τα 5 τελευταία χρόνια είναι όλα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας  και, όπως σε όλη την Εύβοια, με την συνεργασία των κατά τόπους Δημάρχων  των οκτώ Δήμων του νομού μας.
Σε επόμενη ενημέρωση, θα αναφερθώ στον τρόπο με τον οποίο γίνονται έργα σε δημοτικούς χώρους.
Κάρυστος 26-01-2019

Με τιμή,
Ζάχος Δημ. Χατζηνικολής


© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.