Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε την περασμένη εβδομάδα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα νομοσχέδιο – έκτρωμα που καταργεί το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών  γιατρών. Για τα μάτια του κόσμου ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι καταψήφισαν επί τις αρχής, ενώ υπερψήφισαν όλα τα άρθρα που καταργούν το σταθερό ημερήσιο χρόνο των γιατρών.
Το αντιδραστικό αυτό νομοσχέδιο, οδηγία της ΕΕ, ελαστικοποιεί το χρόνο εργασίας, σμπαραλιάζει τα ωράρια των γιατρών, απορρυθμίζει τη λειτουργία των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες τραγικών παραλείψεων και λαθών, σε βάρος της υγείας, ακόμα και της ίδιας της ζωής των ασθενών.
Αντί να κάνουν προσλήψεις σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βάζουν τους γιατρούς να εργάζονται ως και 60 ώρες την εβδομάδα, με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία των γιατρών και τη δυνατότητα τους να ανταπεξέρχονται στα προβλήματα των ασθενών.
Ξεκινάνε από τους γιατρούς για να γενικεύσουν τη δουλειά ήλιο με ήλιο για όλους τους εργαζόμενους.
Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση! Από τη μια καρατομεί μισθούς και συντάξεις, βάζει αβάσταχτους φόρους και χαράτσια, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και από την άλλη ζητά από τους εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι εξαντλήσεως για να κερδίζουν πιο πολλά τα αφεντικά.
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου καταδικάζει το νέο αυτό αντιδραστικό νομοσχέδιο και απαιτεί την κατάργηση του!
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών που διεκδικούν:

  • 5ημερο – 6ωρο – 30ωρο με μια ενεργή εφημερία το μήνα, με επαρκή χρόνο ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της εφημερίας και ρεπό την επομένη μέρα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου Καρύστου με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
Καλούμε κάθε συνάδελφο συνταξιούχο να ενταχθεί στο Σύλλογο Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου, να παλέψει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
12 Νοέμβρη 2017
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977660282,  6981151558,  6972845825

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.