Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΕΣ ΑΓΑΠΗΣ!

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΡΩΝ σαλπάρει με την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ για τα καθάρια νερά του Θρακικού Πελάγους. Εκεί, ανταμώνουν το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΒΡΙΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ. Και με τους φίλους τους καλούς, πυξίδα την καρδιά μας, σαλπάρουμε για Νότιο Ευβοϊκό. Το καραβάκι της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, αγάπη φορτωμένο, αγκυροβολεί στα μέρη τα δικά μας…

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην 1η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ που διοργανώνει ο Γ.Σ. ΣΤΥΡΩΝ το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Μια γιορτή για τον αθλητισμό, ένας ύμνος στην αγάπη και την ανθρωπιά, αλλά και μια διαδρομή στην πλούσια θρακική πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά.

Από το 1998 έως και σήμερα, η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ με καπετάνιο τον Πατέρα Αντώνιο, γίνεται για τα κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά μια τεράστια αγκαλιά. Στόχος της ΚΙΒΩΤΟΥ είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών στο κοινωνικό σύνολο μέσω της σωστής εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησής τους. Δίχως οικονομική στήριξη ούτε από το κράτος, ούτε από κοινοτικά προγράμματα, η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στηρίζεται στην προσφορά, με μοναδικό σύμμαχο τον απλό κόσμο.

Η θεματική της 1ης ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ είναι η Θράκη, η επιστημονική πλαισίωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί μέσα από ομιλίες-εισηγήσεις καταξιωμένων ερευνητών-μελετητών της θρακιώτικης λαογραφίας, ιστορίας και παράδοσης. Τιμώμενος σύλλογος στη φετινή ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΙΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, φορέας μελέτης και ανάδειξης του Θρακικού Πολιτισμού και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων.

Ένας σύλλογος με απώτερο σκοπό την έρευνα, την ανάδειξη και την μεταλαμπάδευση του αυθεντικού θρακιώτικου πολιτισμού. Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 2018 είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ερευνητή Γεωφυσικής ΗΛΙΑ ΤΣΙΑΠΑ, τον οποίο ο Γ.Σ. ΣΤΥΡΩΝ θα βραβεύσει απονέμοντας τιμητική πλακέτα στη σύζυγό του, κυρία Δέσποινα Σουμελίδου-Τσιάπα. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την ίδια, όπως επίσης και τους επιστημονικούς συνεργάτες του εκλιπόντος, την κυρία Παπαδοπούλου Αναστασία και τον κύριο Χαραλαμπόπουλο Σπύρο, οι οποίοι πραγματοποιώντας μια σύντομη αναδρομή θα μας παρουσιάσουν τις σημαντικότερες στιγμές της επιστημονικής συμβολής του διακεκριμένου ερευνητή.

Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 και ώρα 19.30 στην αίθουσα «ΟΙ ΜΟΥΡΙΕΣ». Συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στην ανιδιοτελή προσπάθειά μας είστε όλοι εσείς! Τη βραδιά αυτή, όλοι μαζί, συνεισφέρουμε στο κουτί της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Όσο επιθυμεί και μπορεί ο καθένας μας! Το κουτί θα ανοιχτεί μετά τα μεσάνυχτα παρουσία συμβολαιογράφου, ώστε να καταμετρηθεί το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε. Τα έσοδα αυτά θα διατεθούν για τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στο ΔΙΜΗΝΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. Μάλιστα, κατόπιν επιθυμίας μας, το Δ.Σ. του Γ.Σ. ΣΤΥΡΩΝ θα χρησιμοποιήσει το ποσό για να προμηθευτεί τα αγαθά που χρειάζονται τα παιδάκια –σύμφωνα πάντα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες τους- και θα τα επισκεφτεί στον ΒΟΛΟ για να τους τα παραδώσει αυτοπροσώπως!

Τιμή πρόσκλησης για την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 2018: 15 ευρώ ανά άτομο με πλήρες μενού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΡΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι άνθρωποι και συνεργάτες της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, κύριοι Πέτρος Μούσιας και Νίκος Χριστόπουλος,
μας καλωσόρισαν και δέχτηκαν με μεγάλη χαρά την πρόταση του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΥΡΩΝ
για την ενίσχυση των παιδιών της ΚΙΒΩΤΟΥ ΒΟΛΟΥ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην αίθουσα μελέτης, τα παιδιά με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτικών αγωνίζονται για ένα σπουδαίο
πνευματικό εφόδιο: τη μόρφωση, αλλά κυρίως, την καλλιέργειά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η αίθουσα τραπεζαρίας των παιδιών. Στο βάθος, η ευφάνταστη δημιουργία απεικονίζει μια εκδοχή της
σύγχρονης ΚΙΒΩΤΟΥ, έτσι όπως την έπλασαν στο μυαλό τους τα παιδιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τρεις από τις πολλές αφανείς ηρωίδες της καθημερινότητας. Εθελόντριες μαγείρισσες επιμελούνται καθημερινά
τη σίτιση 450 παιδιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.