Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Ραβιόλο Ελευθέριο έγινε εχθές στις 10:45 στο γραφείο του Δημάρχου με παρευρισκόμενο το Δ.Σ. του συλλόγου ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ και αντιπροσωπεία αθλητών της ομάδας μπάσκετ. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα με σκοπό να παρουσιαστούν οι θέσεις και το πλάνο του σωματείου μας, αλλά και θέματα που αφορούν το κλειστό γυμναστήριο Π.Μώρος.
Παρόντες ήταν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, ο αρχηγός και υπαρχηγός και 6 ακόμα παίχτες που αποτελούν τον κορμό της ομάδας μπάσκετ.
Την συζήτηση ξεκίνησε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Κωνσταντίνος Δημητρίου απευθύνοντας τις θερμές ευχαριστίες του για την καθοριστική συμβολή του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου, προκειμένου να βοηθήσει, στο μέτρο πάντα που του επιτρέπεται, το νεοσύστατο σωματείο μας και ιδιαίτερα το τμήμα μπάσκετ που πρωταγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα. 
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ είπε:
Το  ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ έχει την ικανότητα να φέρει σε πέρας μπασκετικές επιτυχίες και σε συνδυασμό μάλιστα με τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές του τόπου μας, να προσφέρει τη δυνατότητα μέσα από τους αγώνες της ομάδας μας να αναπτύξουμε το σημαντικό τουριστικό προϊόν που λέγεται Αθλητισμός. Αυτές τις αρετές και τη μοναδική εικόνα της ευρύτερης περιοχής της Καρύστου είναι βέβαιο ότι οι άλλες συμμετέχουσες ομάδες του πρωταθλήματος που αγωνιζόμαστε, θα μεταφέρουν στης δικές τους πόλεις. Επισημαίνουμε ακόμη ως ιδιαίτερα θετικό το ενδιαφέρον του κόσμου της Καρύστου, που αγκάλιασε με θέρμη την ομάδα μας, γεμίζοντας το γυμναστήριο σε όλους τους εντός έδρας αγώνες, συμβάλλοντας καθοριστικά στην μέχρι τώρα πορεία μας. Θέλουμε ακόμη να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για το αμέριστο ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, κάτι που μας δίνει τη βεβαιότητα ότι και στο μέλλον θα μας στηρίξετε, προς όφελος των κοινωνικών και αθλητικών στόχων τόσο της ομάδας όσο και του Δήμου μας.Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του σωματείου ανέφερε :
Μιλώντας για στόχους, οφείλουμε να σας αναφέρουμε τα παρακάτω:. Από την πρώτη ώρα επανασύστασης του ΑΕ Καρύστου, σύσσωμο το Δ.Σ του συλλόγου καθόρισε τους στόχους της ομάδας μπάσκετ, η οποία αγωνίζεται στο επίσημο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας του πρωταθλήματος Στερεάς και Ευβοίας.  Η πόλη μας έχει μεγάλη ανάγκη ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων και καλλιέργεια αθλητικής παιδείας. Έχει μεγάλη ανάγκη να δώσει στην νεολαία αθλητικά κίνητρα και να βρει ανθρώπους να την εκφράζουν. Πιστεύουμε ότι έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους και μηχανισμούς να το πραγματοποιήσουμε. 
Τεχνική ηγεσία και παίκτες βάλαμε στόχο την παρουσία της ομάδα μας σε κατηγορία Εθνικού επιπέδου. Μπορείτε να αναλογιστείτε τα οφέλη του τόπου μας από τις αγωνιστικές δραστηριότητες μίας ομάδας σε Εθνική κατηγορία, Περισσότερες από 40 αποστολές από άλλες πόλεις θα επισκέπτονται την πόλη μας, αποστολές οι οποίες θα αποκομίζουν εικόνες από τον όμορφο τόπο μας.
Δεν είναι κάτι που θέλουμε να πετύχουμε μόνο εμείς, καθώς ήδη το έχουν πετύχει και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Την ίδια συνταγή επιτυχίας θέλουμε να εφαρμόσουμε στην δική μας ομάδα και για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ.
Το σωματείο έχει την ανάγκη οικονομικής στήριξης σε βάθος χρόνου 5 ετών. Για αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί η ομάδα μας να υποσχεθεί την παρουσία της σε Εθνικό επίπεδο. Ζητάμε την οικονομική ενίσχυση σε ετήσια σταθερή βάση για να μπορέσουμε να κάνουμε τον απαραίτητο προγραμματισμό τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικό.Τα τοπικά πρωταθλήματα έχουν σίγουρα χαμηλότερες οικονομικές απαιτήσεις αλλά λόγω του ότι η ομάδα μας είναι νεοσύστατη χρειάζονται αρκετά χρήματα για την εκκίνηση της προσπάθειας μας. Ιδανικό θα ήταν να έχουμε μία σταθερή ετήσια οικονομική βοήθεια τόσο από τον Δήμο όσο και από υποψήφιους φίλους - χορηγούς που θα συνταχθούν στην προσπάθεια μας. Ειδικά με τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται στον τόπο μας την περίοδο αυτή και με την δική σας επιρροή, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να βρούμε την βοήθεια που χρειαζόμαστε.
Φυσικά με την παρουσία μας σε Εθνικό επίπεδο οι υποχρεώσεις θα αυξηθούν κατακόρυφα, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα, ότι χρόνο με τον χρόνο οι επιτυχίες από μόνες τους θα δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί όλη η τοπική κοινωνία, και με αρωγό τον Δήμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια μας και να στηρίξει την ομάδα στην επίτευξη των στόχων της. Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, γνωρίζοντας τα φίλαθλα αισθήματα σας, ευελπιστούμε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για να χαραχθεί ο δρόμος της επιτυχίας της ομάδας.
Η συζήτηση δεν έμεινε μόνο στον καθαρά αθλητικό τομέα αλλά και σε σημαντικά θέματα που αφορούν το κλειστό γυμναστήριο "Π.Μώρος" που θέλουν άμεση επέμβαση συντήρησης και επισκευής.
Συγκεκριμένα ειπώθηκαν τα παρακάτω:
Από την πλευρά μας σαν σωματείο, εκτός του αθλητικού τομέα του συλλόγου, επειδή το κλειστό γυμναστήριο Καρύστου "Π. Μώρος" είναι το σπίτι μας, δεσμευόμαστε να κρατάμε το χώρο σε άριστη κατάσταση, βοηθώντας τα μέγιστα για την σωστή συντήρηση και λειτουργία. Υπάρχουν όμως αρκετά πράγματα που πρέπει να προσεχθούν να αλλάξουν και να βελτιωθούν. Έχουμε ήδη κάνει καταγραφή αρκετών θεμάτων που θέλουν άμεση επισκευή, συντήρηση και βελτίωση. Όλα τα παρακάτω θα γίνουν ανταποδοτικά μέσα από την οικονομική υποστήριξη του συλλόγου μας.
Περιληπτικά αναφέρουμε τα κυριότερα:
-Επισκευή του ηλεκτρονικού πίνακα και προσθήκη επιπλέον λειτουργιών βάση των νέων κανονισμών της ΕΟΚ.
-Επισκευή τμημάτων του παρκέ (έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και φθορές)
-Επισκευή των μπασκετών και συντήρηση των υδραυλικών τους
-Επισκευή των αποδυτηρίων (ντουζιέρες, κρεμάστρες, ντουλάπια)
- Εξοπλισμός του φαρμακείου του κλειστού
-Επισκευή του συστήματος πυροπροστασίας (είναι εκτός λειτουργίας πάνω από 5 χρόνια)
-Μόνιμη μικροφωνική εγκατάσταση

Εάν θέλουμε να έχουμε ένα άρτιο και ασφαλές κλειστό γυμναστήριο, τα παραπάνω είναι τα άκρως απαραίτητα που πρέπει να γίνουν και είμαστε έτοιμοι με την βοήθεια σας  να τα υλοποιήσουμε.
Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Δήμαρχος Καρύστου. Ο κ. Ραβιόλος εκφράζοντας μεγάλη χαρά για την νέα αυτή προσπάθεια του ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.
Είμαι πραγματικά χαρούμενος που βλέπω σήμερα εδώ ένα σωματείο με τέτοιους στόχους, από την αρχή κιόλας της λειτουργίας του. Γνωρίζεται όλοι τα φιλαθλητικά μου αισθήματα και τις κινήσεις που έχουμε κάνει σαν Δήμος λίγους μήνες πριν, όταν για πρώτη φορά φιλοξενήσαμε όλα τα τμήματα της Εθνικής ομάδας Βόλλευ. Όλοι οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας εξέφρασαν τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό τους για την άριστη φιλοξενία αλλά και για την μοναδική τους εμπειρία από την παραμονή τους στην πόλη της Καρύστου. Είναι σίγουρο ότι θα τους έχουμε πάλι κοντά μας.
Ο Δήμος μας κάνει τεράστια προσπάθεια σε κάθε τομέα να προβάλει την πόλη μας και να βάλει με μεγάλα γράμματα το στίγμα του Δήμου Καρύστου στον τουριστικό  χάρτη. Νομίζω ότι μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει. Είναι υποχρέωση μας να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειας σαν την δική σας. Στόχος μας είναι να αναπτυχθεί ο αθλητισμός και να γίνει το κλειστό γυμναστήριο ένα "μελίσσι" για την νεολαία του Δήμου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υγεία από τον αθλητισμό, εσείς που ασχολείστε με αυτόν το ξέρεται πολύ καλά.
Το κλειστό γυμναστήριο έχει τεράστιες δυνατότητες τόσο στον αθλητικό όσο και στον πολιτιστικό τομέα κάτι το οποίο θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε και να προβάλουμε τόσο τοπικά όσο και εκτός Δήμου. Χρειάζεται πλάνο και χρόνος όπως και βοήθεια από όλους τους φορείς, δεν μπορεί μόνος του ένας Δήμος να καταφέρει τα πάντα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία και συνεχίζουμε την προσπάθεια πάντα με τον ίδιο στόχο, να κάνουμε την όμορφη πόλη μας γνωστή σε όλους.
Στο μέτρο που μας αναλογεί θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε την προσπάθειά σας. Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι η αλληλεπίδραση που επιδιώκεται με μέρος των χορηγιών σας να επιστρέφει στο κλειστό γυμναστήριο. Τα περισσότερα από τα θέματα του γυμναστηρίου τα γνωρίζω προσωπικά, άλλα λόγω τις δικής σας ιδιότητας σαν αθλητικό σωματείο τα γνωρίζεται ακόμα καλύτερα και θα ήταν μεγάλη μου χαρά να υπάρχει αυτή η συνεργασία. Βάζοντας σαν Δήμος τις προτεραιότητες μας θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα σας, όπως και σε κάθε αθλητικό σωματείο της πόλης που συμπορεύεται με τους στόχους μας.
Στην συνέχεια πήραν τον λόγο ο γραμματέας του συλλόγου κ. Μπουρνέλος Ελευθέριος καθώς και παίχτες του ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, κάνοντας έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο με τον Δήμαρχο. Στο τέλος της συζήτησης ο ομάδα μπάσκετ είχε ετοιμάσει μία έκπληξη για τον κ. Ραβιόλο. Του παρέδωσε μία εμφάνιση του συλλόγου με το νούμερο 5, συμβολίζοντας την δέσμευση της ομάδας για τα επόμενα 5 χρόνια. Η επίσημη εμφάνιση της ομάδας υπογράφθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους δίνοντας έναν άτυπο τίτλο συμφωνητικού για τα όσα συζητήθηκαν.


Το ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Καρύστου για την αποδοχή του αιτήματος να πραγματοποιηθεί  η πρώτη αυτή συνάντηση, και δεσμεύεται να βρίσκεται στην διάθεση του για όλα όσα συζητήθηκαν αλλά και για όποια νέα πρόταση συμβάλει στην επίτευξη των στόχων των δύο πλευρών.

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.