Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Για την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών και τα Αιολικά Πάρκα
Δευτέρα 6 Μάρτη 2017
Το ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου σε συνεδρίασή του συνυπέγραψε το ψήφισμα διαμαρτυρίας για τους Δασικούς Χάρτες και τα Αιολικά Πάρκα που διαμορφώθηκε από μαζικούς φορείς της περιοχής μας στο Γιοκάλειο την Κυριακή 12/2/17.
Θέλουμε να τονίσουμε πως οι δασικοί χάρτες δε συντάχθηκαν με προχειρότητα αλλά με συνέπεια στην εφαρμογή της κρατικής πολιτικής για τα δάση. Μια πολιτική που σύμφωνα με το νόμο 4280 του 2014 της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θεωρεί τα δάση εμπόρευμα, κατοχυρώνει τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων σε αυτά. Μια πολιτική που στόχο έχει την παραχώρηση δασικών περιοχών σε μεγαλοξενοδοχους, σε μονοπώλια στην ενέργεια (βλέπε αιολικά) και σε άλλους ομίλους. Ακριβώς επειδή εφαρμόζουν αυτή την πολιτική οι Δασικοί Χάρτες δεν έρχονται για να προστατέψουν το περιβάλλον αλλά για να το παραδώσουν πιο εύκολα και γρήγορα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για τα κέρδη τους.
Από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών αμφισβητούνται γεωργικές εκτάσεις οι οποίες ανέκαθεν και σήμερα καλλιεργούνται, είναι επιλέξιμες και λαμβάνουν ενισχύσεις και επιδοτήσεις. Θα υπάρξει πρόβλημα στις γεωργικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα οι αγρότες να στερηθούν εισόδημα, αλλά και ο κίνδυνος να τους ζητηθούν πίσω οι ενισχύσεις και επιδοτήσεις που έπαιρναν στο παρελθόν. Ακόμη, πρόβλημα αποτελεί το παράβολο-χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα για την ένσταση όπου μαζί με τα έξοδα σε δασολόγους, δικηγόρους, μηχανικούς κλπ θα ανέρχονται από 300 έως και 4000 ευρώ. Ποσά απαγορευτικά σε πολλούς και ειδικά στις σημερινές συνθήκες.
Το ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.