Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

          

     

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Δράσεις 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου κατά της Βίας  στο Σχολείο

   Στα πλαίσια των δράσεων κατά της ενδοσχολικής βίας και του  εκφοβισμού , ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού  Σχολείου Καρύστου,  διοργάνωσε εκπαιδευτικά προγράμματα  , εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας .
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 19  Φεβρουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο η κ. Έλλη Στάμου , ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού και  εκπόνησε Πρόγραμμα Διαδραστικής   Παρέμβασης ,    Πρόληψης      και     Ευαισθητοποίησης με      Θέμα :  « Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός » στους μαθητές και μαθήτριες των  Δ΄-Ε και ΣΤ΄ τάξεων. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το « Χαμόγελο του Παιδιού » στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατόπιν έγκρισης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η εξαιρετική ψυχολόγος , κ. Έλλη Στάμου , αφηγήθηκε βιώματα και ιστορίες , που μέσα από τη διαλογική συζήτηση , είχαν ως στόχο να μπορούν οι μαθητές/τριες να αναγνωρίζουν τα εν λόγω φαινόμενα, να μπορούν να προστατεύονται άμεσα σε κρούσματα εκφοβισμού και κακοποίησης , να είναι σε θέση να αντιληφθούν τον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού που βιώνει βία και τέλος να αναγνωρίζουν τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας. Το Πρόγραμμα διήρκησε 4 ώρες. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος παρουσιάστηκε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για το Παιδί SOS 1056.
Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Φωτόγραμμα» παρουσίασε τα παρακάτω διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα : « Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό» για  τους μαθητές και τις μαθήτριες των  Δ΄-Ε και ΣΤ΄ τάξεων και « Μαθαίνω να αγαπώ τον άνθρωπο-ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης» για τους μαθητές και τις μαθήτριες των  Α΄-Β και Γ΄ τάξεων.
Την Παρασκευή 6  Μαρτίου , Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο , συνεχίστηκαν  οι  δράσεις με την δημιουργία « Καλλιτεχνικής Γωνιάς Φιλίας», με στόχο την καλλιέργεια του συναισθήματος της ενσυναίσθησης  στους μαθητές και τις μαθήτριες. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου , που προσφέρει το «παγκάκι της φιλίας» και δημιούργησε καλλιτεχνική γωνιά στο προαύλιο του σχολείου ,  με ζωγραφική των μαθητών /τριων , υπό την επίβλεψη του γνωστού ζωγράφου  Τάσου Σύντελη , που διαμένει μόνιμα στην Κάρυστο , και της εικαστικού  κ. Αιμιλίας Πέτρου , γονέα του σχολείου.  Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες αφιέρωσαν το επόμενο  διδακτικό δίωρο σε εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια ενσυναίσθησης στις αίθουσες διδασκαλίας.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – ΟΧΙ  ΣΤΟ  ΡΑΤΣΙΣΜΟ – ΝΑΙ  ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.