Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάρυστος, 9-3-2021
Χτες, Δευτέρα 8-3-2021, μετά τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις με την ένταξη 4 νέων αιολικών σταθμών στις "στρατηγικές επενδύσεις" και τον καταιγισμό αιτήσεων για νέες αιολικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Καρύστου, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση από το σύνολο των φορέων του Δήμου μας, με την παρουσία του δημάρχου, κ. Λευτέρη Ραβιόλου και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Ζάχου Χατζηνικολή και Δημήτρη Παρασκευά.
Στην συνάντηση λήφθηκε κοινή απόφαση για "ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ" καθώς και για πραγματοποίηση καθιστικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 10-3-21, στην πλατεία Καρύστου και ώρα 11 το πρωί, ημέρα κατά την οποία ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μαζί με τους δημάρχους και των άλλων τριών δήμων που πλήττονται άμεσα, θα έχουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.
(Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για covid19).
Oι εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων ζήτησαν να αναλάβει ο Δήμος Καρύστου την άσκηση των απαραίτητων ένδικων μέσων κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών, σε οποιοδήποτε στάδιο αδειοδότησης κι αν βρίσκονται.
Επίσης,  ζήτησαν η επικοινωνία του κεντρικού μηνύματος "ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ", πέρα από την πρόσκληση για την καθιστική διαμαρτυρία, να φέρει το λογότυπο του Δήμου Καρύστου, όποτε και με  όποιο μέσο γίνεται (πανό, αφίσες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο)
Τέλος, η Αγγελική-Αλίκη Αραπάκη, πρόεδρος του Εμπορικού- Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Στυρέων, ανέγνωσε επιστολή (η οποία επισυνάπτεται), υπογεγραμμένη από την πλειονότητα των Δημοτικών Συμβούλων και τους Προέδρους όλων των Τοπικών Συμβουλίων του  τέως Δήμου Στυρέων, καθώς και των Συλλόγων, (Εμπορικός Σύλλογος Στυρέων, Σύλλογος Ξενοδόχων Στύρων, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοχωρίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Τσακαίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυποτάμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Καψάλων  και Σύλλογος Γυναικών Νέων Στύρων και Περιχώρων), στην οποία μεταξύ άλλων,  δηλώνουν και αυτοί την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών και ζητούν την αξιοποίηση από τον δήμο, όλων των ένδικων μέσων για την αποτροπή δημιουργίας νέων αιολικών σταθμών .
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των παρακάτω φορέων και συλλόγων:

1.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
2.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
3.ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ -ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΡΕΩΝ
4.ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
5.ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΧΩΡΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
6.ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΜΠΟΡΙΟΥ
7. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΝΟΤΙΑΣ  ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ  ΓΗΣ  ΝΟΤΙΑΣ  ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
10. ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ  ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
11. ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ  ΝΟΤΙΑΣ  ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
12. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΩΤΩΝ
13. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
15. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
16.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΣΤΥΡΩΝ
17. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΟΝΤΟΡΙΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ "Ο ΚΑΒΟΝΤΟΡΟΣ"
18. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
19. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

                          ΑΠΟ                                                      ΠΡΟΣ
       ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΦΟΡΕΙΣ,                ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ κο ΛΕΥΤΕΡΗ ΡΑΒΙΟΛΟ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ,                 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ                          κο ΖΑΧΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΥΡΩΝ            κο  ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

 

ΣΤΥΡΑ  5-3-2021

    Κύριοι σας γνωρίζουμε , ότι σύλλογοι και φορείς,  Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και οι επικεφαλής των Τοπικών Κοινοτήτων   της Δημοτικής Ενότητας Στύρων, αφουγκραζόμενοι  την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής μας, μετά την απόφαση της διυπουργικής για την εγκατάσταση τεσσάρων αιολικών πάρκων στη δημοτική ενότητά μας, σας κάνουμε γνωστά τα εξής: Θεωρούμε ότι κάθε μέρα που περνάει μετά την ομόφωνη απόφασή σας την 20/2/2021 για καμία άλλη ανεμογεννήτρια στο δήμο Καρύστου , χωρίς να γίνονται περαιτέρω ενέργειες αποτελεί και μια μικρή ήττα στη μάχη που δίνουμε. Αν χαθεί και αυτή η μάχη θεωρούμε υπεύθυνους και υπόλογους όλους μας απέναντι στους συμπολίτες μας αλλά και στις επόμενες γενεές για την απόλυτη βιομηχανοποίηση της Καρυστίας. Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να ηγηθείτε κάθε μορφής αγώνα με πρώτο αυτόν το νομικό . Άμεσα θα πρέπει να αναθέσετε σε εξειδικευμένη ομάδα νομικών που έχουν δραστηριοποιηθεί με επιτυχία σε παρόμοιες υποθέσεις , συνεργαζόμενοι ίσως και με άλλους δημάρχους  που το έχουν ήδη πράξει , ενώνοντας έτσι τη δίκαιη αντίδρασή μας.
Ούτε μια χαμένη μέρα πλέον για τον αγώνα, δεν χωράνε πολιτικές διαφορές , όλοι ενωμένοι από τη μια άκρη του Δήμου μας εως την άλλη παίρνουμε στα χέρια μας την τύχη του όμορφου τόπου μας.

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.