Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

Η Εθνική ομάδα volley παίδων ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στην Κάρυστο, για τους τελικούς του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος  της Τσεχίας. Για πρώτη φορά η πόλη μας, σε επίπεδο ομάδας , πόσο περισσότερο σε επίπεδο εθνικής, φιλοξένησε την εθνική volley στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την συμμετοχή της, για δεύτερη συνεχή φορά, σε τελικούς Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Είναι γνωστό ότι  οι προκριματικοί όμιλοι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων που ολοκληρώθηκαν στις αρχές του χρόνου, μαζί με την Ελλάδα προκρίθηκαν στην τελική φάση οι εξής ομάδες:
Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Ρωσία, Βέλγιο πήραν το εισιτήριο ως πρώτες στον όμιλό τους και Γαλλία, Γερμανία, Ουκρανία ήταν οι τρεις καλύτερες δεύτερες.
Την 12άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (7-15/4) συμπληρώνουν οι οικοδέσποινες χώρες Σλοβακία και Τσεχία.
Για να έρθει η Εθνική στην Κάρυστο σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας, Γιώργος Κουφός, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή μας.
Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος βρέθηκε στο πλευρό της Εθνικής καθώς και όλοι όσοι χρειάστηκε να βοηθήσουν στην διαμονή, διατροφή και συνολικά σε κάθε ανάγκη που παρουσιάστηκε. Θεωρούμε τον ερχομό της Εθνικής Ελλάδος volley στην Κάρυστο "υπεραξία" για τον τόπο και μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη τουριστικού αθλητισμού στην πόλη μας, που όπως μας ανέφερε το προπονητικό team της ομάδας, οι συνθήκες για την προετοιμασία είναι ιδανικές. Τις 10 αυτές ημέρες παραμονής της ομάδας εκτός από τις καθιερωμένες καθημερινές προπονήσεις η ομάδα πραγματοποίησε και 2 φιλικά παιχνίδια ανεβάζοντας ακόμα ψηλότερα το όνομα της Καρύστου. Η ομοσπονδία volley Ελλάδος, θέλοντας να ευχαριστήσει για την άριστη φιλοξενία της, με την παρουσία του  κ. Καβαλιεράκη Τάσου (ταμίας της ομοσπονδίας) απένειμε τιμητική πλακέτα, στον Δήμαρχο Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλο.

Το μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας είναι να προσπαθήσει να φέρει και άλλες ομάδες και γιατί όχι και τελικούς πρωταθλημάτων, ειδικότερα μικρών κατηγοριών, βάζοντας στόχο και τα αντρικά τμήματα. Το in-karystos.gr εκπροσωπούμενη από τον κ. Κώστα Δημητρίου ήταν εκεί και στα πλαίσια της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας πήρε συνέντευξη από τον προπονητή της κ. Στέφανο Νανά.

κ.Δημητρίου
Όταν ξεκινήσατε σαν προπονητής της Εθνικής είχατε θέσει σαν πρώτη προτεραιότητά σας την αθλητική νοοτροπία των παιχτών. Σήμερα πιστεύεται ότι ολοκληρώθηκε αυτή η προσπάθεια, και ποια αποτελέσματα έχει φέρει .
κ. Νανάς
Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινήσαμε σαν προπονητικό team συναντήσαμε καταστάσεις στις εθνικές ομάδες οι οποίες δεν ήταν αρεστές και θέλαμε αυτό το πράγμα να το αλλάξουμε.  Θέλαμε να το κάνουμε πιο παραδοσιακό, όπως λειτουργούσε στις προηγούμενες εθνικές ομάδες με τις γνωστές σε όλους μας επιτυχίες, με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και λάμψη. Έχουμε παραδειγματιστεί από τις ομάδες αυτές και τον τότε τρόπο λειτουργίας τους, δεν εννοώ τα τεχνικά θέματα γιατί αυτά αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, αλλά την αθλητική, ηθική και ομαδική νοοτροπία την οποία θέλουμε να εφαρμόσουμε σε αυτή την Εθνική ομάδα. Μετά από αυτήν την προσπάθεια βλέπουμε ότι τώρα έχουμε αποτελέσματα, τα οποία φαίνονται και από τα αποτελέσματα. 7η θέση στο πρώτο Πανευρωπαϊκό στην Τουρκία, πρόκριση τον χειμώνα στο επόμενο Πανευρωπαϊκό, μέσα σε 2 χρονιές αυτή η ομάδα κάνει 2 Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της επιτυχίας ήταν αυτή η αλλαγή νοοτροπίας που καταφέραμε να εφαρμόσουμε.
κ. Δημητρίου
Πιστεύεται ότι αυτά τα παιδιά είναι έτοιμα για το επόμενο βήμα, εννοώ για την στελέχωση της αντρικής ομάδας.
κ. Νανάς
Αυτός είναι ο στόχος και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος κάθε αθλητή που πρέπει να γνωρίζει ότι όταν κάποιος βρίσκει δυσκολίες κάποιος άλλος βρίσκει ευκαιρίες, και δεν μιλάω μόνο για την Εθνική αλλά και το εξωτερικό. Έχουμε παίχτες όπως για παράδειγμα ο Ανδρεόπουλος που αγωνιζόταν πέρυσι στο  παμπαιδικό πρωτάθλημα, έπαιζε βασικόs σε ομάδα της volleyleague, και είναι μέσα στους 2-3 καλύτερους υποδοχείς στην Ευρώπη, ο Μποζίδης, ο πασαδόρος μας , είναι νούμερο 6 στην Ευρώπη, ο Μούχλιας είναι νούμερο 1 σκόρερ στην Ευρώπη, που σημαίνει με απλά λόγια ότι αυτά τα παιδιά έχουν ταλέντο και ο δρόμος είναι ανοιχτός για κάθε επιτυχία.
κ. Δημηρίου
Πόσο βοήθεια έχετε από τα σωματεία αλλά και τις οικογένειες των παιδιών.
κ. Νανάς
Αυτή είναι μια μεγάλη ιστορία και θα μπορούσαμε να μιλάμε για μέρες. Δυστυχώς η ευτυχώς υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στην νοοτροπία την οποία τόσο προσπαθούμε ν α αλλάξουμε. Για παράδειγμα συναντούσαμε αθλητές Πανευρωπαϊκής εμβέλειας που έπαιζαν σε τελείως διαφορετική θέση από αυτή που αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα, λόγω βέβαια των αναγκών των σωματείων. Εάν θέλουμε να βγούμε από τον μικρόκοσμο ενός σωματείου αυτό πρέπει να αλλάξει και προσπαθήσαμε να το κάνουμε, με κάποιους τα καταφέραμε και δείξαμε το μέλλον  και ποιο είναι το συμφέρον κάθε παιδιού, βρήκαμε την χρυσή τομή και αλλάξαμε κάποια πράγματα.   Σε άλλες περιπτώσεις ερχόντουσαν παιδιά στην Εθνική ομάδα τελείως απροπόνητα. Δεν βοηθούσαν τα σωματεία και οι προπονητές τους, με αποτέλεσμα να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια την προηγούμενη περίοδο, ιδιαίτερα για την φάση της πρόκριση στου Ρέντη, να θέλουμε 10 μέρες να τους φέρουμε στο επίπεδο πού θέλουμε και δεν εννοώ από θέμα φορμαρίσματος αλλά από θέμα του να είναι προπονημένα. Η προσπάθεια όλου του team και του φυσικοθεραπευτή μας ήταν τεράστια. Τελικά τα καταφέραμε και τα 3-4 αυτά παιδιά έπαιξαν στους αγώνες  όχι φορμαρισμένοι αλλά τουλάχιστον προπονημένοι. Καταλάβανε ότι στο επίπεδο που τους φέραμε θα έπρεπε ήδη να ήταν αφού η Εθνική ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια της πολύμηνης προετοιμασίας και κάθε μέρα είναι πολύ πολύτιμη, αφού έχουμε 7-9 βασικές προπονήσεις και μέσα στο διάστημα αυτό πρέπει να γίνουν όλα.
κ. Δημητρίου
Ποιος είναι ο στόχος στην Τσεχία.
κ. Νανάς
Ο αρχικός μας στόχος ήταν η πρόκριση και τα καταφέραμε. Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε στα μεγάλα ραντεβού. Εκτός από την εμπειρία που αποκτούν τα παιδία, μπορούν να συγκρίνουν πόσο κοντά η μακριά είναι από τους ευρωπαίους παίχτες. Μην ξεχνάτε ότι υπήρχε ένα πολύ μεγάλο διάστημα  τουλάχιστον 6 ετών, απουσίας των Εθνικών ομάδων από τις μεγάλες διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί  ένα μεγάλο κενό. Η έλλειψη στελεχών με συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις αγώνες  είναι τεράστια. Αυτό το κενό προσπαθούμε να μειώσουμε. Προς το παρόν με την ομάδα αυτή το έχουμε καταφέρει και ομάδες όπως η Ολλανδία, Σερβία, Γαλλία, Πολωνία έμειναν πίσω από εμάς. Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος που λέει ότι η Ελλάδα στις ομάδες μικρής ηλικίας πάντα ήταν καλή αλλά στην αντρική της λείπουν πολλά. Αυτό το στοίχημα εμείς θέλουμε να κερδίσουμε και να είμαστε πάντα εκεί. Στην Τσεχία μπορεί να βγούμε από πρώτοι μέχρι δωδέκατοι, θα παίξουν πολλά πράγματα ρόλο, το σίγουρο για εμάς είναι ότι μπορούμε να τους κοιτάξουμε όλους στα μάτια.
κ Δημητρίου
Να σε ρωτήσω και για την περιοχή μας, την οποία επιλέχτηκε από την Εθνική για προετοιμασία. Πως βρήκατε τις εγκαταστάσεις  και την υπόλοιπη υποδομή, πόση βοήθεια έχετε από την  τοπική κοινωνία. Θα προτείνατε την πόλη μας σε άλλες ομάδες για μία αντίστοιχη προετοιμασία. Για μας ο αθλητικός τουρισμός είναι πάρα πολύ σημαντικός ,δεδομένης της μικρής απόστασης από την Αθήνα.
κ. Νανάς
Η αλήθεια είναι ότι έρχομαι πρώτη φορά στην Κάρυστο, ατομικά αλλά και σαν εθνική ομάδα.  Θα ήθελα αρχικά να πω τα εξής. Για εμένα προσωπικά το πρώτο πράγμα είναι οι άνθρωποι, δεν είναι οι εγκαταστάσεις, δεν είναι τα ξενοδοχεία, είναι οι άνθρωποι, πόσο ζεστοί είναι πόσο κοντά σου είναι. Τι να κάνουμε ένα τέλειο αθλητικό κέντρο και να μην έχουμε κανένα κοντά μας να μας βοηθήσει και να μας λύσει όποια προβλήματα παρουσιάζονται. Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε είχαμε κοντά μας και τον Δήμο και πολλούς ανθρώπους που μας αγκάλιασαν και μας βοήθησαν κάνοντας την προετοιμασία μας πολύ ευκολότερη. Από εκεί και πέρα για εμάς είναι το ευκολότερο κομμάτι. Το γυμναστήριο είναι καταπληκτικό, το ίδιο και το ξενοδοχείο που κατέληξε η Εθνική, οι συνθήκες της περιοχής είναι ιδανικές λόγο και της μη τουριστικής περιόδου που βρισκόμαστε, που άλλωστε πάντα τέτοιες περιόδους έχουμε για προετοιμασία. Μακάρι να συνεργαστούμε και με τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες να γίνουν και κάποια τουρνουά και γιατί όχι κάποιες τελικές φάσεις, νεανίδων, παίδων, εφήβων, μέσα από τις οποίες θα αποκομίσετε και εσείς εμπειρία για το πως μπορείτε να καλλιεργήσετε ακόμα καλύτερο τον αθλητικό τουρισμό όπως σωστά το θέσατε στην αρχή. Για εμάς πάντως οι συνθήκες είναι ιδανικές. Θα κάτσουμε στην Κάρυστο μέχρι την Τετάρτη το πρωί και την Πέμπτη το πρωί φεύγουμε για Τσεχία.

Να αναφέρουμε και το προπονητικό team της Εθνικής ομάδας που αποτελείτε από:
Προπονητής:  Στέφανος Νανάς, Βοηθός: Νίκος Μούχλιας, συνεργάτης σαν 3ος προπονητής είναι ο Παναγιώτης Δρακάκης, Θεραπευτής ο Γιώργος Κουφός,  πού είναι και από την περιοχή σας και βοήθησε τα μέγιστα για να έρθει η ομάδα στην Κάρυστο, Team Manager ο Μάριος Γκιούρδας και στατιστικολόγος ο Δήμος Τούμπος.

Φωτογραφία μετά την συνέντευξη. Από αριστερά: Προπονητής Εθνικής ομάδας Στέφανος Νανάς, Ιδιοκτήτης in-karystos.gr Δημητρίου Κώστας, Team manager Εθνικής ομάδας Μάριος Γκιούρδας, Φυσικοθεραπευτής Εθνικής ομάδας Γιώργος Κουφός.

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.