Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                     Κάρυστος, 11 Απριλίου 2021
Πληροφορηθήκαμε αργά απόψε ότι στην πολυαναμενόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σκρέκα, με θέμα την καταστροφική για την Εύβοια επένδυση της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ, δεν προσκλήθηκαν τελικά από τον Υπουργό οι δήμαρχοι Καρύστου, Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας και Διρφύων-Μεσσαπίων.
Καταγγέλλουμε την τακτική του Υπουργείου να αξιώσει ως συνομιλητές  μόνο  τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, περιφρονώντας εμμέσως τους δημότες και αφαιρώντας τους το δικαίωμα να εκπροσωπηθούν και από τους δημάρχους τους.
Ζητάμε από τους τρεις κ.κ. βουλευτές και τον κ. Περιφερειάρχη να καταστήσουν σαφές στον κ. Υπουργό ότι η Νότια Καρυστία δεν δέχεται καμία άλλη ανεμογεννήτρια, πέραν των 413 που ήδη έχουν εγκατασταθεί μέχρι τις 7 Αυγούστου 2020, όπως ρητά αναφέρεται στην 92/7-8-2020 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου.
 Επίσης, να ζητήσουν και να εξασφαλίσουν να πραγματοποιηθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας νέα συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Καρύστου, οι επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.
Τέλος, ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το μοναδικό μήνυμα που αποδεχόμαστε από την μεθοδευμένη συνάντηση, είναι η ανάκληση της απόφασης της Διυπουργικής για την ως άνω επένδυση και οτιδήποτε άλλο δεν θα αποτελέσει, σε καμία περίπτωση, αντιστάθμισμα και μέσο για υποχώρησή μας στο “ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ- ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ”. 

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.