Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10:30 πμ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,
Τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στον δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Με τη συμμετοχή μας στον οργανωμένο αγώνα σήμερα συνεχίζουμε στο δρόμο που άνοιξαν  οι εργάτες του Σικάγο το 1886, οι καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης το Μάη του ‘36, οι διακόσιοι της Καισαριανής τη Πρωτομαγιά του ‘44. Για σύγχρονες συνθήκες δουλειάς, αξιοπρεπείς μισθούς, κοινωνική ασφάλιση, χωρίς φτώχια και πολέμους.
Δεν δεχόμαστε νέες αιματηρές θυσίες
για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!
Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέες περιπέτειες τα κέρδη τους.
Σε συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και η φτώχεια φουντώνει, ο μισθός και η σύνταξη εξαϋλώνεται στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας ξεγελάσει με επιδόματα «ψίχουλα».
Η ενεργειακή φτώχια επεκτείνεται καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών δε μπορούμε να πληρώσουμε τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, για τους μικρούς επαγγελματίες αποτελεί άλλη μια θηλιά στο λαιμό. Η περιοχή μας αποτελεί ζωντανή απόδειξη για το ποια είναι η αιτία της ακρίβειας στο ρεύμα: Είναι η πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης» που στηρίζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και έχει γεμίζει ανεμογεννήτριες τα βουνά απειλώντας τώρα ακόμη και πιο πεδινές περιοχές μια ανάσα από την Κάρυστο.
Τα 4 δις. ευρώ που δίνει η χώρα μας για την συμμετοχή της στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, την στιγμή που ο λαός στενάζει να πληρώσει την ΔΕΗ, το φυσικό αέριο και το ψωμί είναι πρόκληση.
Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με βάση των πληθωρισμό. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές του ρεύματος,του φυσικού αερίου, των καυσίμων, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο των ληστών
Καμιά συμμετοχή στο νέο σφαγείο
Οι ιμπεριαλιστές σκορπούν τη δυστυχία και δολοφονούν για μια ακόμη φορά τους λαούς για τα κέρδη τους. Η δολοφονική εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όσες και όποιες προφάσεις και αν κάθε φορά βρίσκουν, γνωρίζουμε πως η αλήθεια που οδηγεί σε νέες πολεμικές επεμβάσεις είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας.
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με ακόμα πιο άγρια μέσα που βυθίζει τους λαούς στη δυστυχία, στη φτώχεια και την προσφυγιά. Οι αρνητικές συνέπειες του πολέμου είναι ήδη μεγάλες τόσο για τον ουκρανικό λαό όσο και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Πέρα από το μακελειό σε ανθρώπινες ζωές, δυναμώνουν ακόμα περισσότερο οι ροές των προσφύγων και ξεριζωμένων από τον τόπο τους.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν στρατόπεδο ληστών για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για:

  • Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιονδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό! Για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους, πρέπει να σταθούμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα. Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, θα πρέπει να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών.
Όλοι στην ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Πλατεία Καρύστου, 10:30πμ

 

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.