Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΩΤΩΝ Ο   <ΑΝΤΙΑΣ>                                                            
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΦΥΡΙΧΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ                                                       ΕΤΟΣ Ι ΔΡΥΣΕΩΣ 2010  ΕΔΡΑ ΧΩΡΙΟ ΑΝΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ  τηλ. Επ/ας 6973327121-22810420832=2224025846  EMAIL   pantzan48@gmail.com

                                                        

Αντιά  14/6/2020

 

                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Istorima στα Αντιά προκειμένου να καταγράψει την Σφυριχτή Γλώσσα διηγήσεις και Ιστορίες  που αφορούν το χωριό.
Κατόπιν συνεννοήσεως με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Αντιωτών Παναγιώτη Τζαναβάρη στης 10και 11 Ιουλίου επισπεύτηκε το χωριό ο δημοσιογράφος Σταύρος Βλάχος με τριμελή ομάδα .
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η καταγραφή της σφυριχτής Γλώσσας και άλλων ιστορικών στοιχείων του χωριού Αντιά προκειμένου να ενταχθούν στο Istorima .
Προκειμένου να αντληθούν οι απαιτούμενες πληροφορίες έδωσαν  συνέντευξη , ο Πρόεδρος Παναγιώτης Τζαναβάρης ο Ελευθέριος Αποστόλου ,η Γεωργία Γιαννακάρη η Κυριακούλα Γιαννακάρη και η Μαρία Κεφαλά.
Στην καταγραφή της σφυριχτής Γλώσσας συμμετείχαν ,ο Παναγιώτης Τζαναβάρης ο Κώστας Γιαννακάρης και ο Ιωάννης Αποστόλου.

 
Το Istorima είναι μία αστική - μη κερδοσκοπική εταιρεία, με σκοπό τη δημιουργία ενός Μεγάλου Αρχείου Ιστοριών της Ελλάδας. Το Istorima υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, η οποία έχει σαν στόχο την υλοποίηση καινοτόμων πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης για τη νέα γενιά της Ελλάδας.

Οι ερευνητές του Istorima θα συλλέγουν ηχητικά διηγήσεις και ιστορίες, παλιές και σύγχρονες, από διάφορες ιστορικές περιόδους, από ένα εύρος θεμάτων. Θα παρακινούν τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους και τους κατοίκους των τόπων τους, να μοιραστούν τη δική τους αφήγηση ώστε να μη χαθούν οι ιστορίες τους. 

Ιδρύτριες του έργου είναι η ιστορικός και Provost του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) Katherine Fleming και η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου. Οι ιστορίες θα διαφυλάσσονται σε ένα Αρχείο προσβάσιμο στο κοινό, ενώ επιλεγμένες ιστορίες θα βιντεοσκοπηθούν και  θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα www.istorima.org.  

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.