Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Ζάχου Δημ. Χατζηνικολή Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , σχετικά με την δραστηριότητα της Π
ΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ και της ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ  για την περιφέρεια του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΤΟΥ

Φίλες και Φίλοι
Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε που ανέλαβε Περιφερειάρχης  ο Κώστας Μπακογιάννης και Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας ο  Φάνης Σπανός και ένα χρόνο πριν την λήξη τη θητείας μας , αισθάνομαι την υποχρέωση να αναφερθώ στα έργα και τις δραστηριότητες της Περιφερείας ειδικά στον Δήμο μας  ,  διότι  ο απολογισμός  για την ευρύτερη  περιφερειακή ενότητα και την περιφέρεια θα γίνει από τους αρμόδιους
Από την στιγμή που ο Κώστας Μπακογιάννης  και ο Φάνης Σπανός αποφάσισαν  να θέσουν υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης και Αντιπερειφερειαρχης αντίστοιχα , πίστεψα ότι κάτι νέο , διαφορετικό , καλλίτερο ξεκινά για τον τόπο μας και για αυτό  αποδέχτηκα την πρόταση τους να συμμετάσχω στο συνδυασμό τους ,  κάτι το οποίο αποδέχτηκε  πολύ   γενναιόδωρα     η κοινωνία της Καρύστου και για  άλλη μια φορά  ευχαριστώ όλους τους συνδημότες μου .
Οι  υψηλές προσδοκίες μας  επαληθευτήκαν με τον καλλίτερο τρόπο  και διανύσαμε μια  τετραετία και διανύομε το 5ο έτος ,  σε μία  διαφορετική κατάσταση , με τον κ Μπακογιάννη   να έχει  έναν άλλο τρόπο αντίληψης  και διοίκησης  , με τις  συχνότατες  επισκέψεις του σε κάθε πόλη της τεράστιας  σε έκταση περιφερείας , για να  δει από κοντά και με  τους φορείς και κατοίκους τα προβλήματα,  εκ των οποίων πολλές  επισκέψεις - συναντήσεις έγιναν σε όλες τις πόλεις και πολλά χωριά του Δήμου  Καρύστου . Παράλληλα δεν άφησε καμιά πηγή χρηματοδότησης ανεκμετάλλευτη ,  είτε στην Ελλάδα ,είτε στο εξωτερικό  και έφερε άμεσα  αποτελέσματα  . Υπερέβαλλε τις  αρμοδιότητες του με κοινωνική πολιτική , με χορηγίες εξοπλισμών και  χρημάτων από Ιδρύματα ,  με  αποτελεσματική στήριξη κάθε αιτήματος δημάρχων  και φορέων , προέβαλλε την τουριστική ιδιαιτερότητα κάθε Δήμου με πληθώρα συμμετοχών σε  εκδηλώσεις  τουριστικής προβολής  τόσο στην Ελλάδα  , όσο και στο Εξωτερικό , αλλά και με πολλές αυτοτελείς εκδηλώσεις  της Περιφέρειας στην Αθήνα , καθώς και σε πόλεις  της Ελλάδας και του Εξωτερικού  .
Καθαρά  αυτοδιοικητικός και ανεξάρτητος από κομματικές αγκυλώσεις ,  ,  ένωσε μεγάλο  τμήμα της κοινωνίας , σε όλα τα επίπεδα , ανεξάρτητα  κομματικών  πεποιθήσεων . Στο ίδιο κλίμα και ο Φάνης Σπανός που  ανταποκρίθηκε πλήρως στα καθήκοντα του
Όλα αυτά , προφανώς , θα τεθούν αναλυτικά από τους αρμόδιους  , κατά τον απολογισμό τους
Η Περιφέρεια  έχει στην αρμοδιότητα της  και δικαιούται να εκτελεί έργα ( από την απόφαση - μελέτη εως την παράδοση στην χρήση ) κυρίως  στο επαρχιακό δίκτυο
Σε αυτό τον τομέα θα αναφερθώ αναλυτικότερα και ειδικά όσον αφορά τον ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Είχε μείνει στάσιμος  ( και θα συνέχιζε να έμενε ) ο δρόμος από Διασταύρωση Πόρτο Λάφια εως Πολυπόταμο , ένα έργο που θα αλλάξει την μορφή της Νότιας Καρυστίας . Ο κύριος λόγος  ήταν το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί στο παρελθόν   δικαστικές αποφάσεις ,που ,μαζί με τους τόκους πολλών ετών , ανέβαζαν το κόστος των αποζημιώσεων σε επίπεδα που ήταν αδύνατον να πληρωθούν  και εν συνεχεία να γίνει και το έργο , βάσει προϋπολογισμού  . Με αγώνα και πολλές επισκέψεις στα  Στύρα και  σε ένα – αρχικά – εχθρικό κλίμα,  Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης κατόρθωσαν  και έπεισαν  τους δικαιούχους να παραιτηθούν τόκων και εξόδων ,  και παράλληλα είχαν  εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για τις μειωμένες αποζημιώσεις τα οποία ποσά  προ πολλού  έχουν κατατεθεί  στο Τ.Π Δ  και εισπράττονται . Συγχρόνως  εξασφάλισαν  χρηματοδότηση –πέραν των αποζημιώσεων - για πλήρη  κατασκευή 7,2  χιλιομέτρων και αναμένεται η εγκατάσταση του νέου εργολάβου .
Ένα μεγάλο έργο είναι η εκτέλεση     της  πλήρους  αναβάθμισης  του Βιολογικού Καθαρισμού του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ποσού 4.750.000 ευρω και ηδη ο Δήμος  Καρύστου απέστειλε άμεσα και εμπρόθεσμα ολοκληρωμένη μελέτη
ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Π.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ

 

Α/Α

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜ/ΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΑΝΑΔΟΧΟΣ / ΗΜ. ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΠΡΟΟΔΟΣ  ΕΡΓΟΥ / ΜΕΛΕΤΗΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

ΕΡΓΑ

1

ΣΑΕΠ 066

804.021,52 €

300.977,79 €

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
(12-9-2016)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Έγινε ασφαλτόστρωση 3,5 χλμ. εως την διασταύρωση για Αμυγδαλια, ασφαλτικές εργασίες από Ζωδόχο Πηγή εως Στύρα και Στύρα-Κάψαλα, από Τσακαίους-Ν.Στύρα και αποκατάσταση γέφυρας Μαρμάρι-Λυκόρεμα.

2

ΣΑΕΠ 566

855.000,00 €

413.271,75 €

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΡΟΖΗΣ
(18-11-2016)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Έγινε αποκατάσταση βλαβών επί υφιστάμενων τεχνικών και εργασίες ασφαλτικων στην Επαρχιακή οδό από την διασταύρωση Μαρμαρίου προς Άγιο Δημήτριο, Καλλιανό και  Αγαθό.

3

ΣΑΕΠ 566

1.200.000,00 €

451.981,76 €

Α.Ι.Γ. ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ Α.Τ.Ε.
(16-10-2017)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Έγινε αποκατάσταση τεχνικών και ασφαλτικων σε Στύρα-Κάψαλα, Τσακαίους-Ν.Στύρα, Κάρυστο-Πλατανιστό-Αμυγδαλιά, Κάρυστο-Λυκόρεμα-Μαρμάρι

4

ΣΑΕΠ 566

700.000,00 €

292.082,21 €

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΡΟΖΗΣ
(18-12-2017)

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ - ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ (ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)

Αφορά εργασίες ασφαλτόστρωσης της Επαρχιακής οδού από την διασταύρωση για Αμυγδαλια μέχρι Σχίζαλη.

5

ΣΑΕΠ 766

770.000,00 €

313.989,38 €

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΡΟΖΗΣ
(Θα υπογραφεί σύμβαση εντός Σεπτεμβρίου)

ΕΓΙΝΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
(ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)

Αφορά τη βελτίωση της χάραξης και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της Επαρχιακής οδού από διασταύρωση Μαρμαρίου έως  Μαρμάρι.

6

ΣΑΕΠ 0562

25.000.000,00 €

16.182.072,23 €

Κ/Ξ ΟΔΟΥ ΡΑΠΤΑΙΟΙ
(ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.)

ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ

Συνέχιση και ολοκλήρωση κατασκευής παρακαμπτήριου οδικού τμήματος 7,2 χλμ. (τεχνικά, οδοστρωσία, ασφαλτικά) από Στύρα έως διασταύρωση προς Πόρτο Λάφια.

7

ΣΑΕΠ 766

1.100.000,00 €

 -

 -

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ

Αφορά εργασίες ανάπλασης της παραλάς Μαρμαρίου και της έμπρσθεν αυτής Δημοτικής οδού. Έχει εγκριθει η συναψη Πρ/κης Σύμβασης από τα συλλογικά όργανα ΟΛΝΕ, Δήμου Καρύστου & Π.Σ.Ε. και έχει αποσταλεί για προσυμβατικό έλεγχο. Στη συνέχεια θα ληφθούν όροι για τη δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου από την ΔΤΕ της ΠΕ Εύβοιας.

8

ΣΑΕΠ 766

200.000,00 €

 -

 -

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
(ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟ)

Αφορά εργασίες ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Αγ. Κων/νου στα Στύρα με δημιουργεία κλιμάκων - Θα υλοποιηθεί από το Δήμο.

9

ΣΑΕΠ 566

1.500.000,00 €

609.271,33 €

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΡΟΖΗΣ
(Θα υπογραφεί σύμβαση εντός Σεπτεμβρίου)

ΕΓΙΝΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
(ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)

Αφορά εργασίες αποκατάστασης βλαβών και φθορών στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νότιας Εύβοιας.

10

ΣΑΕΠ 766

120.000,00 €

 -

 -

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ                                   (ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ)

Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση ραμπών σε 3 παραλίες του Νομού. Η 1 εξ αυτών σε παραλία του Δήμου Καρύστου.

11

ΣΑΕΠ 566

400.000,00 €

 -

 -

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ                                   (ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ)

Θα εκτελεστούν εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στο Εθνικό & Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Εύβοιας.

12

 

 

 

 

 

 

ΜΕΛΕΤΕΣ

1

ΣΑΜΠ 066

 

28.740,00 €

 

ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

 

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΙΑΒΡΟΥΜΕΝΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΖΑΡΑΚΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

2

ΣΑΜΠ 066

135.000,00 €

 

 

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΌ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΣΑΚΑΙΩΝ ΜΕΧΡΙ Ν.ΣΤΥΡΑ

3

ΣΑΜΠ 366

 

204.211,71 €

 

ΥΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΛΑΜΑΝΕΪΚΑ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟ

Επιπλέον δεκάδες παρεμβάσεων με τον Δήμο , συλλόγους και φορείς στα αιτήματά τους
Ελπίζω το έργο να χαρακτηριστεί θετικό  - ιδίως υπο τις  υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες των μνημονίων -  και στο ίδιο ή και καλλίτερο πνεύμα να προχωρήσουν  , τόσο στο 5ο έτος , όσο και στο μέλλον .
ΚΑΡΥΣΤΟΣ 11 8-2018
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΖΑΧΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.