Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

Νέα Στύρα 10.09.18       

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Με πλήρη επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 στο  Καρπενήσι η ετήσια Γενική Συνέλευση των Δήμων – μετόχων του  Περιφεριακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, πέραν από την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού του 2017, έγινε εκτενής συζήτηση για το σχεδιασμό των έργων ευθύνης του Φορέα για το επόμενο διάστημα, και ασφαλώς αναλύθηκαν πλήρως οι αλλαγές για τη λειτουργία του Φορέα, που φέρνει ο νέος νόμος 4555/2018 (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ).

Το Δήμο Καρύστου εκπροσώπησε ο Δημ. Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Αλούκος, ο οποίος έθεσε, όπως πάντα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο (ακριτικός για την Περιφέρεια) Δήμος Καρύστου στη διαχείρηση των απορριμάτων, όπως ο μηχανικός εξοπλισμός, οι μεγάλες αποστάσεις των περιφερειών του Δήμου, το κλείσιμο της ανοιχτής χωματερής κ.α.

Θελω με την ευκαιρία αυτή να ενημερώσω τους συνδημότες μας ότι τα αιτήματά μας πιάνουν τόπο,

Έτσι μετά την απόφαση της Περιφέρειας στο αίτημά μας προς τον Περιφεριάρχη κ. Μπακογιάννη, να χρηματοδοτήσει το κόστος μεταφοράς των απορριμάτων για μεγάλο χρικό διάστημα, έως ότου ο Δήμος αποκτήσει το δικό του εξοπλισμό, αλλά και του Φορέα για το ίδιο διάστημα να μη μας χρεώνει τα τέλη ταφής των απορριμάτων,

Δρομολογείται πλέον η μεταφορά των απορριμάτων και το κλείσιμο της ανοιχτής χωματερης Καρύστου.

Παράλληλα μετά από συμφωνία με την εταιρία της Ανακύκλωσης θα τοποθετηθεί container στο σταθμό μεταφόρτωσης Καρύστου, για να συγκεντρώνονται εκεί τα ανακυκλώσημα υλικά, και έτσι το αυτοκίνητο της ανακύκλωσης θα κινείται εντός του Δήμου, (και δεν θα πηγαίνει τα ανακυκλώσημα στο κέντρο διαλλογής στο Σχηματάρι), επιτυγχάνοντας καλύτερη και οικονομικότερη συλλογή.

Τέλος μετά από παραχώρηση χώρου από το Δασαρχείο, προχωρούν από το ΦοΔΣΑ οι διαδικασίες για τη δημιουργία σύγχρονου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στην περιφέρεια Στύρων, με όλο τον εξοπλισμό ( τράκτορας, containers κ.λ.π.).

Τα οφέλη είναι προφανή : ταχύτερη αποκομιδή (δεν θα πηγαίνει το απορριματοφόρο στην Κάρυστο), καλύτερη και καθαρότερη πόλη, γιατί το αυτοκίνητο θα κινείται πέριξ των Στύρων και ασφαλώς οικονομικότερη.

Παρακολουθούμε από κοντά και συμμετέχουμε στις διαδικασίες, ώστε όλα τα ανωτέρω να γίνουν σύντομα πραγματικότητα.

                                                                     Αλέξανδρος  Αλούκος

                                                                   Δημ. Σύμβουλος Καρύστου

                                                                 πρ. Δήμαρχος Αλίμου Αττικής                                                                                  

 

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.