Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΟΤΖΙΑΜΠΑΣΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21

Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων (Θεματικός Άξονας: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη 04/02/2021) σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Διαγωνισμός στιχουργικής από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού «Αν σας τα τραγουδήσουμε;»

Μήπως αυτή είναι η λύση για να καταλάβουν όλοι ποια είναι τα δικαιώματα των παιδιών και να γίνονται επιτέλους και στην πράξη σεβαστά; Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού διοργανώνει διαγωνισμό σύνθεσης στίχων για όλα τα παιδιά. Στόχος μας είναι από τους στίχους να φτιαχτούν τραγούδια για τα δικαιώματα του παιδιού και κατ’ αυτόν τον τρόπο τα δικαιώματα να γίνουν ευρύτερα γνωστά και να τηρούνται!

Το τραγούδι μας δημιουργήθηκε μέσα από συνεργατική-βιωματική μάθηση. Αρχικά υπήρξε συζήτηση και μέσα από καταιγισμό ιδεών καταγράψαμε τις ιδέες και τις απόψεις μας. Στη συνέχεια ξεκινήσαμε σιγά-σιγά τη σύνθεση η οποία κράτησε δύο διδακτικές ώρες (ένα εργαστήρι δεξιοτήτων). Η διαδικασία ήταν πολύ ευχάριστη και οι μικροί μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό. Ευχαριστούμε το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού που μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα, ώστε να τραγουδήσουμε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα κόσμο καλύτερο για όλα τα παιδιά του κόσμου.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Όλα τα παιδιά του κόσμου αξίζουν μια αγκαλιά και μια ζεστή καρδιά γεμάτη αγάπη και χαρά. Με φροντίδα και ασφάλεια η οικογένεια είναι μια ζεστή φωλιά. Προσφέρει γέλιο, γαλήνη, ρούχα, βοηθάει να μεγαλώνουμε γοργά να τρώμε υγιεινά. Όλα τα παιδιά του κόσμου αξίζουν μια αγκαλιά και μια ζεστή καρδιά γεμάτη αγάπη και χαρά. Θέλουμε σχολεία, χωρίς παράνομη δουλειά μαθήματα, δασκάλους, βιβλία, υπολογιστές και όλου του πλανήτη τα καλά.

Όλα τα παιδιά του κόσμου αξίζουν μια αγκαλιά και μια ζεστή καρδιά γεμάτη αγάπη και χαρά. Για τα δικαιώματά μας τραγουδάμε ελπίδα και χαρά σκορπάμε τον κορονοϊό νικάμε και εμβόλια για κάθε αρρώστια και κάθε μαθητή ζητάμε. Όλα τα παιδιά του κόσμου αξίζουν μια αγκαλιά και μια ζεστή καρδιά γεμάτη αγάπη και χαρά.

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.