Ελληνικά English

 

Μαρμάρι - Σύλλογος Γυναικών Δήμου Μαρμαρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
Ο Σύλλογος Γυναικών Μαρμαρίου συστάθηκε αρχικά από 20 γυναίκες και σήμερα απαριθμεί 170 μέλη.
Στα δυόμισι χρόνια λειτουργίας του έφτιαξε ένα πολύ ενδιαφέρον Λαογραφικό Μουσείο. Εκεί οι γυναίκες του Συλλόγου σας περιμένουν, να σας καλοσωρίσουν μ’ ένα τσίπουρο ή ένα γλυκό που οι ίδιες έχουν φτιάξει.
Τα μέλη του Συλλόγου θα σας ξεναγήσουν στο χώρο του Μουσείου παρουσιάζοντας σας τα διάφορα εκθέματα, όπως τα ρούχα που φορούσε ο τσοπάνης για να μην κρυώνει στο βουνό της Όχης το χειμώνα, τα τσαρούχια - παπούτσια της εποχής εκείνης, τα πήλινα πιάτα που χρησιμοποιούσαν παλιά τρώγοντας καθισμένοι μπροστά στο τζάκι, το σοφρά.
Θα σας μιλήσουν για τις εργασίες που έκαναν οι κατοίκοι της περιοχής πριν από 80 χρόνια, στα χρόνια της κατοχής, για να επιβιώσουν και τώρα η Ε.Ε. τις έχει καταργήσει, για τα κότερα που έρχονταν εκδρομές στο Μαρμάρι από τους Πεταλιούς, για τη μεγάλη άμμο που ανάλογα τον καιρό, αλλάζει μορφές, για την παραλία που κολυμπούσε ο βασιλιάς και για πολλά ακόμα.
Όλες αυτές οι αναμνήσεις από την περιοχή μσς 100 περίπου χρόνων, είναι συγκεντρωμένα στο σπίτι του Συλλόγου Γυναικών – Λαογραφικό Μουσείο.
Ώρες λειτουργίας: Κάθε Κυριακή απόγευμα από τις 07.00μ.μ. – 10.00μ.μ.
Μεγάλη Εβδομάδα: Μεγάλη Πέμπτη από τις 9μ.μ. έως 10.30μ.μ. Μεγάλη Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. έως 11.00μ.μ.