Ελληνικά English Βρείτε πληροφορίες για:
 
Αρχή ομιλίας
Άποψη της έκθεσης
Άποψη της έκθεσης
Ο Κύριος Δημητρίου Κώστας διοργανωτής της έκθεσης και διαχειρηστής της πύλης in-karystos.gr μαζί με τη Δήμαρχο Στυρέων Κυρία Σοφία Μούτσου

Έκθεση φωτογραφίας | Κάρυστος
Μία μικρή ιδέα κατέληξε σε μία όμορφη εκδήλωση και όπως είπε η κυρία Περσεφόνη Καραθάνου (6η θέση) «Ταξίδεψε η καρδιά και αυτό μου φτάνει», μας εκφράζει απόλυτα.
Στην έκθεση παρουσιάστηκαν όχι μόνο οι δέκα πρώτες φωτογραφίες, αλλά και μέχρι την θέση 70 σε μικρότερη διάσταση.
Τα εγκαίνια έγιναν το Σάββατο 31/7/10 με 7 από τους 10 νικητές να παρευρίσκονται στην έκθεση, οι οποίοι και τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα και φυσικά το δώρο για τον πρώτο νικητή, την πρώτη 3D ψηφιακή μηχανή.
Οι υπόλοιποι 3 νικητές ήρθαν τις επόμενες μέρες της έκθεσης, γι’αυτό και κάποιοι απουσιάζουν από τις φωτογραφίες.
Παράλληλα με την έκθεση του In-karystos, έλαβε μέρος και ο κύριος Λυκουρόπουλος Γιώργος (φωτογραφείον Καρύστου), παρουσιάζοντας μοναδικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από πλοία Καρύστου και Κυκλάδων, από την οικογένεια Τόγια, κατά την διάρκεια των ετών 1920-1968.
Κάθε μέρα που περνούσε η έκθεση είχε όλο και περισσότερη κίνηση, με αποκορύφωμα τις δύο τελευταίες που έγινε πραγματικά το αδιαχώρητο.
Επίσης έγινε μία προσπάθεια να μαζευτούν υπογραφές για την αναστύλωση του μοναδικού και πανέμορφου αυτού μνημείου, που φιλοξένησε την έκθεσή μας, με αποτέλεσμα τις 238 επώνυμες υπογραφές. Πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να κάνουμε κάτι για να αναστυλωθεί το Μπούρτζι της Καρύστου, ένα «κόσμημα» για την περιοχή.
Ο απόηχος της έκθεσης ήταν ο ενθουσιασμός και η παρότρυνση για την επόμενη. Πολύ θετικά σχόλια αποσπάστηκαν και από πολλούς επισήμους και γνώστες της φωτογραφίας.
Από τα ξεχωριστά της βραδιάς των εγκαινίων ήταν η δωρεά, από τη Δήμαρχο Στυρέων Κυρία Μούτσου Σοφία , του φωτογραφικού υλικού που έχει ο Δήμος και προσωπικά η κυρία Δήμαρχος. Κυρία Μούτσου σας ευχαριστούμε πολύ και να είστε σίγουρη ότι θα ανταποδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Καρύστου, το πολιτιστικό κέντρο «Ανεμοπύλες» και την 23η Ε.Β.Α Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την παραχώρηση του Μπούρτζι.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες που μας έκαναν την τιμή να δώσουν το παρόν στην έκθεση, παρά το γεγονός ότι κάποιοι μένουν μακριά από την Κάρυστο.

Όπως είχαμε ήδη προαναγγείλει αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και ο νέος διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα το "υγρό στοιχείο". Μείνετε online …


   

Οι 10 πρώτες φωτογραφίες του διαγωνισμού.
1. Βλάχος Βαγγέλης 2. Βλάχος Βαγγέλης 3. Χατζηκωνσταντής Θεόδωρος 4. Βερούχης Δημήτρης 5. Τσαπέπας Παναγιώτης 6. Καραθάνου Περσεφόνη 7. Σίμος Νικόλαος 8. Χρυσούλα Κρίσιλια
9. Αναϊδάρης Δημήτρης 10. Βερούχης Δημήτρης
 Δείτε τα αποτελέσματα>>

 
Απονομή τιμητικής πλακέτας για την πρώτη και δεύτερη θέση στον κύριο Βαγγέλη Βλάχο (κέντρο). Την απονομή έκανε η Δήμαρχος Στυρέων.
Απονομή τιμητικής πλακέτας για την τρίτη θέση στον κύριο Χατζηκωνσταντή Θεόδωρο (αριστερά)
Απονομή τιμητικής πλακέτας για την πέμπτη θέση στον κύριο Τσαπέπα Παναγιώτη (αριστερά)
Απονομή τιμητικής πλακέτας για την έκτη θέση στην κυρία Περσεφόνη Καραθάνου (δεξιά))
Απονομή τιμητικής πλακέτας για την έβδομη θέση στον κύριο Σίμο Νικόλαο (κέντρο)