Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

Δεν προσαρμοζόμαστε στη φτώχεια!
ΤΩΡΑ ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια!
Με αυτά τα βασικά αιτήματα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοέμβρη, με μεγάλη συμμετοχή, απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία της Καρύστου κατόπιν πρόσκλησης μαζικών φορέων της περιοχής στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Απεργίας. Συγκεκριμένα στη συγκέντρωση κάλεσαν η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Καρυστίας, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου και ο Σύλλογος Συνταξιούχων.
Στην συγκέντρωση μίλησε η Λίτσα Αθανασίου εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου και αναφέρθηκε στην τεράστια αύξηση της τιμής της  ενέργειας σε συνδυασμό με αντίστοιχη αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας και τις συνέπειες που αυτή έχει στην κοινωνία και στη ζωή μας. Μίλησε για τις διακοπές ρεύματος και επισήμανε πως αν δεν υπήρχε η οργανωμένη αντίδραση των φορέων το 2017 θα ήταν πολύ περισσότερες. Επισήμανε πως την περίοδο που αυξάνονται οι τιμές στα βασικά αγαθά, τα σούπερ μάρκετ που τα πουλούν εμφανίζουν υπερκέρδη. Ότι οι κάθε λογής επιδοτήσεις ουσιαστικά επιδοτούν με δική μας δαπάνη τους επιχειρηματικούς ομίλους. Υπενθύμισε ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς πάλη φέρνοντας ως παράδειγμα των αγώνων των λιμενεργατών στην COSCO, των πυρόπληκτων στη Β Εύβοια, των εργατών στη ΛΑΡΚΟ και αλλού. Τέλος κάλεσε σε συμπόρευση και αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα που σήμερα απεργούν και διαδηλώνουν γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να εμποδίσουμε την υποβάθμιση της ζωής μας.
Εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Εύβοιας μίλησε ο Βαλάντης Κοφινάς ο οποίος ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο, όπως η μείωση και στη συνέχεια το πάγωμα των μισθών, το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης για μια διετία, τη δραματική μείωση του αφορολογήτου, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, την μείωση και τον περιορισμό των επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.  Απαίτησε την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη που εκτός των άλλων θέτει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας αλλά και όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση, το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης δημοσίων οργανισμών και φορέων την κατάργηση κάθε σχετικής διάταξης για την ίδρυση και λειτουργία «Αναπτυξιακών Οργανισμών» στους ΟΤΑ, ενώ ζήτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη χιλιάδων κενών στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η Σόνια Ντάσιου Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου και διαμαρτυρήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις από την αύξηση της τιμής του ρεύματος, τα μνημόνια και την πανδημία αλλά και από την μονομερή, υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων, νομοθέτηση της κυβέρνησης. Στα αιτήματα του κλάδου περιέλαβε τη θέσπιση προγράμματος επιχορηγήσεων και χαμηλότοκων δανείων στις μικρές επιχειρήσεις, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την καθιέρωση πάγιας ρύθμισης οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, την αναστολή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των προηγούμενων για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, την καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού κ.α.
Κατόπιν, ο Κώστας Βερούχης ως εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Καρύστου ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στον Δήμο Καρύστου.
Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Μάρκος μέλος του ΔΣ του συλλόγου μελισσοκόμων Καρύστου στο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη να ενταχθούν περισσότεροι στον αγώνα, να εκφραστεί η αλληλεγγύη σε όσους δοκιμάζονται από την ακρίβεια στο ρεύμα και τα άλλα αγαθά.
Ε μέρους του συλλόγου συνταξιούχων Δήμου Καρύστου πήρε το λόγο ο Γιώργος Οικονομόπουλος ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην ζοφερή κατάσταση όπως αυτή  διαμορφώνεται μετά από τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια,από την άνοδο των τιμών σε όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης και από την  καθήλωση μισθών και συντάξεων, επισήμανε ότι όλα αυτά και άλλα περισσότερα δεν προέκυψαν τυχαία αλλά ως συνέπεια των επιλογών των κυβερνήσεων στην Ελλάδα και στην ΕΕ με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και από την επικίνδυνη συμμετοχή στον πόλεμο της Ουκρανίας. Επισήμανε την κοροϊδία της κυβέρνησης με τα διάφορα pass και κάλεσε στην ένταση του αγώνα για αυξήσεις στις συντάξεις με κατώτερη σύνταξη τα 650 ευρώ, για κατάργηση της φοροληστείας, για επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
Τέλος ο Πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Καρύστου Βαγγέλης Σφυρίδης, επισήμανε την υποβάθμιση της περιοχής από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών η οποία πλήττει άμεσα την γεωργία την κτηνοτροφία και τον τουρισμό.

 

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.