Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

Πρώτη ομάδα σε όλη την Εύβοια και προ των πυλών της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Ύστερα από μία καταπληκτική εμφάνιση την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας με αντίπαλο την ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, η ομάδα του ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ πήρε μία σπουδαία νίκη και κατέκτησε την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ μπάσκετ ανδρών. Η ομάδα της Καρύστου χρειαζόταν όχι μόνο νίκη αλλά και διαφορά πάνω από 6 πόντους  για να προσπεράσει την ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Από το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης το ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ επέβαλε απόλυτα τον ρυθμό του και επικράτησε σε όλους τους τομείς από το πρώτο 10λεπτό, έχοντας σταθερά διαφορά πάνω από 10 πόντους. Στο 2ο ημίχρονο έκανε το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς υποχρεώνοντας την ομάδα της Χαλκίδας στην μεγαλύτερη ήττα της τελευταίας 5ετίας με την διαφορά στους 32 πόντους και το τελικό 96-64 να δίνει την 3η θέση στην κατηγορία και τον άτυπο τίτλο της καλύτερης ομάδας σε όλη την Εύβοια. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση της ομάδας της Καρύστου, βάζοντας παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά.


Τι άλλο σημαίνει όμως η 3η θέση για την ομάδα του ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ. Ο πρώτος ανεβαίνει απευθείας στην Γ΄ Εθνική, ενώ ο 2ος παραμένει επιλαχόν για τυχόν αδυναμία άλλης ομάδας. Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι η ομάδα της Καρύστου σαν 3η έχει ήδη πρόταση να διερευνήσει την πιθανότητα της συμμετοχής της στην Γ΄ Εθνική κατηγορία κάτι που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα. Ήδη οι υπεύθυνοι του σωματείου κάνουν τις πρώτες επαφές για να δουν πόσο μπορεί η τοπική κοινωνία να υποστηρίξει μία ομάδα που για πρώτη φορά στην ιστορία της Καρύστου, σε οποιοδήποτε άθλημα, θα αγωνιστεί σε Εθνικό επίπεδο, με ότι αυτό συνεπάγεται, τηλεοπτικές μεταδόσεις, φιλοξενίες ομάδων, μετακινήσεις, κ.λ.π. Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο project, τόσο για την ομάδα, όσο και για ολόκληρο τον Δήμο, με απίστευτα οφέλη για όλους. Σίγουρα ο προϋπολογισμός της χρονιάς αυξάνεται αρκετά, όχι όμως σε απαγορευτικά επίπεδα και πατώντας πάνω στον σωστό προγραμματισμό της χρονιάς που μας πέρασε και της αδιαμφισβήτητης επιτυχίας της ομάδας είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Το ΑΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ θέλει να ευχαριστήσει θερμά, τόσο τους χορηγούς της σεζόν 2022-23, χωρίς την βοήθεια τους η ομάδα δεν θα μπορούσε να βάλει υψηλούς στόχους και να πρωταγωνιστήσει στην Α΄ κατηγορία, όσο και τους φιλάθλους της Καρύστου που με την παρουσία τους βοηθούν την ομάδα να ανέβει ακόμα ψηλότερα.

 

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.