Ελληνικά English Βρείτε πληροφορίες για:
 
Επισκεφθήκατε την περιοχή μας ?
• Κακή
• Μέτρια
• Καλή
• Πολύ καλή
   
Πείτε τη γνώμη σας, έχει αξία ...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ on line
Αυτοκίνηση Πηγή: Σκάϊ
Κόσμος Πηγή: Euro2day
Πολιτισμός Πηγή: In.gr
On Line παιχνίδια Πηγή: Miniclip
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Αφιέρωμα ...
Τάσσος Σύντελης
ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
 
Καβοντόρος | Κάρυστος - Μαρμάρι
Κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής
Κλίμα Ήπιο μεσογειακό
Μέσο ετήσιο ύψος βροχόπτωσης 850 χιλιοστά
Περίοδος βροχοπτώσεων Μεταξύ Νοέμβρη και Μάρτη
Μέση ετήσια θερμοκρασία 14° C
Μέση θερμοκρασία τον χειμώνα 8° C
Μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι 20° C


Στο ανατολικότερο άκρο της Εύβοιας και γύρω από το ομώνυμο ακρωτήρι, απλώνονται τα χωριά του Καφηρέα, γνωστά ως Καβοντόρος.Τα χωριά αυτά ήταν απομονωμένα, κρύβοντας την καταπληκτική φυσική ομορφιά τους, αφού μόλις την δεκαετία του 80 τροφοδοτήθηκαν με ηλεκτρισμό και κατασκευάστηκε ασφάλτινο οδικό δίκτυο. Τα βουνά του Καβοντόρου έχουν μια ξεχωριστή φυσιογνωμία για τον επισκέπτη.


Οι Καβοντορίτες, αναπόσπαστο κομμάτι του τοπίου είναι εγκάρδιοι, φιλόξενοι όλο χαμόγελο και δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε κεράσουν κάτι, για το οποίο φυσικά είναι περήφανοι αφού τα πάντα προέρχονται από δική τους παραγωγή.

Καστρί, Πλατανιστός, Πανοχώρι, Αντιά, Κόμιτο, Ευαγγελισμός, Καψούρη, Αρχάμπολη, Ζαχαριά, Αμυγδαλιά, Αγ. Γρηγόριος, Σχίζαλη, Γκιάλπιδες, Αγαθό, είναι μερικά από τα χωριά το Καβοντόρου που συναγωνίζονται για την ομορφιά τους. Πλατανιστός. Το νοτιότερο χωριό του Καβοντόρου, απέχει 25 χλμ από την Κάρυστο και μας προσφέρει την μεγαλύτερη κοιλάδα και παραλία του Καβοντόρου, το Ποτάμι.

Η ονομασία του δεν είναι τυχαία. Αιωνόβιοι πλάτανοι κατά μήκος όλου του ρέματος που σε συνδυασμό με Ιτιές και Λυγαριές, δημιουργούν ένα παραποτάμιο δάσος, μια όαση δροσιάς.

Στο γραφικό πέτρινο γεφύρι του χωριού, από τη ροή του ποταμού δημιουργούνται μικρές λίμνες στις οποίες οι τολμηροί μπορούν ακόμα και να κολυμπήσουν. Η ανανέωση και η αναγέννηση που νιώθεις είναι απερίγραπτη.
Αρχάμπολη. Το φαράγγι της Αρχάμπολης βρίσκεται στη βορειοανατολική μεριά της Όχης. Η φύση έχει μια μοναδική άγρια ομορφιά. Κατακόρυφοι κοφτοί βράχοι στριφογυρίζουν δημιουργώντας ένα καταπληκτικό τοπίο που καταλήγει σε μια μικρή ονειρεμένη παραλία. Κοιτώντας από ψηλά, κατά μήκος του φαραγγιού διακρίνει κανείς απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού, τα τείχη μιας αρχαίας πόλης.

Περνώντας από τα χωριά του Καβοντόρου είναι σίγουρο ότι θα συναντήσεις πολλά και σπάνια ζώα όπως φιδαετός, μπούφο, πετροπέρδικες, πετρίτες, βραχοκιρκίνεζο κ.α.
Αξίζει να διαφυλάξουμε την φύση, την ποικιλότητα των υπαρχόντων ειδών και την ποιότητα του νερού του εδάφους.
Πρέπει να προστατεύουμε τέτοιες αισθητικές αξίες για να είναι πάντα η περιοχή αυτή μια πηγή έμπνευσης για όλους μας.
 
Δραστηριότητες
Καταδύσεις
Πεζοπορία
Ποδηλασία
Surfing
Ψάρεμα
Θαλάσσια σπορ