Ελληνικά English Βρείτε πληροφορίες για:
 
Επισκεφθήκατε την περιοχή μας ?
• Κακή
• Μέτρια
• Καλή
• Πολύ καλή
   
Πείτε τη γνώμη σας, έχει αξία ...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ on line
Αυτοκίνηση Πηγή: Σκάϊ
Κόσμος Πηγή: Euro2day
Πολιτισμός Πηγή: In.gr
On Line παιχνίδια Πηγή: Miniclip
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Αφιέρωμα ...
Τάσσος Σύντελης
ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
 
Μαρμάρι | η απόλυτη δικτυακή πύλη
Κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής
Κλίμα Ήπιο μεσογειακό
Μέσο ετήσιο ύψος βροχόπτωσης 750 χιλιοστά
Περίοδος βροχοπτώσεων Μεταξύ Νοέμβρη και Μάρτη
Μέση ετήσια θερμοκρασία 17,5° C
Μέση θερμοκρασία τον χειμώνα 12° C
Μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι 26,5° C

Μόλις μία ώρα από την Ραφήνα με κλειστού τυπού Ferry Boat πιάνετε λιμάνι στο Μαρμάρι.Το μικρό ταξίδι του πλοίου σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι ακόμα στην Αθήνα, μα μόλις βγεις στο λιμάνι του Μαρμαρίου όλα αλλάζουν.
Στα αρχαία χρόνια υπήρχε λιμάνι για την εξαγωγή μαρμάρου από το οποίο πήρε και το όνομά του. Η οικονομική άνθηση της περιοχής οφείλετε ακόμα και σήμερα στα πετρώματα της περιοχής και ιδιαίτερα στους σχιστόλιθους (τις γνωστές πλάκες Καρύστου).
Σήμερα, απλωμένο σε ένα γραφικό και χαρακτηριστικό φυσικό ημικύκλιο, έχει εξελιχθεί σε κέντρο παραθερισμού και είναι ιδανικό ορμητήριο για την εξερεύνηση της Nότιας Εύβοιας.
Τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή, ενώ το χειμώνα μεταμορφώνεται σε ένα ήσυχο ψαροχώρι. Απέχει οδικός 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Καρύστου.

Πεταλιοί
. Απέναντι ακριβώς απ’ το λιμάνι βρίσκετε το σύμπλεγμα των Πεταλιών που αποτελούνται από εννέα μικρά νησιά. Μαγεύουν με την πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες που δε θυμίζουν σε τίποτα τις άλλες παραλίες της περιοχής του νότιου Ευβοϊκού. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν επιλεγεί από Έλληνες εφοπλιστές για τις εξοχικές τους κατοικίες. Σχηματίστηκαν από την καταβύθιση της ενδιάμεσης ξηράς και από τη διάβρωση των κυμάτων της θάλασσας. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα όμορφα αυτά νησιά με σκάφος μέσα σε πέντε λεπτά.

Γειτονικά χωριά
. Ο δήμος του Μαρμαρίου αποτελείτε από τα δημοτικά διαμερίσματα Αγίου Δημητρίου, Ακταίου, Γιαννιτσιού, Καλλιανού, και Κατσαρωνίου.
Η φύση σε όλο της το μεγαλείο. Η ομορφιά από την επίσκεψη στους παραπάνω οικισμούς δεν περιγράφετε με λόγια.
Διαδρομές κάτω από πλατάνια και δίπλα σε ποταμούς, μαγευτικές παραλίες χωρίς την παραμικρή φθορά από τον άνθρωπο, λες και δεν έχουν ακόμα εξερευνηθεί.
Σ’αυτήν εδώ την περιοχή τα χρώματα, η δύναμη, και η γαλήνη συνυπάρχουν σ’ ένα δέσιμο αρμονικό που ξεκουράζει και κάνει τον άνθρωπο να αντλεί ζωή από τη φύση.

Φιλοξενία
. Η πόλη του Μαρμαρίου αναπτύσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς διατηρώντας ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών με μεγάλες και σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες που κάθε χρόνο αυξάνονται.
Η συνύπαρξη των δύο πόλεων, Μαρμαρίου και Καρύστου, δημιουργούν στην Nότια Εύβοια μια δυναμική αύξησης του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξης όλης της ευρύτερης περιοχής, , προσελκύοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες.

 
Δραστηριότητες
Καταδύσεις
Πεζοπορία
Ποδηλασία
Surfing
Ψάρεμα
Θαλάσσια σπορ