Ελληνικά English Βρείτε πληροφορίες για:
 
Επισκεφθήκατε την περιοχή μας ?
• Κακή
• Μέτρια
• Καλή
• Πολύ καλή
   
Πείτε τη γνώμη σας, έχει αξία ...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ on line
Αυτοκίνηση Πηγή: Σκάϊ
Κόσμος Πηγή: Euro2day
Πολιτισμός Πηγή: In.gr
On Line παιχνίδια Πηγή: Miniclip
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Αφιέρωμα ...
Τάσσος Σύντελης
ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
 
Μονοπάτια | Κάρυστος - Μαρμάρι - Καβοντόρος

Τα Μονοπάτια του όρους Όχη.

Η Όχη διαθέτη σπουδαίες πεζοπορικές διαδρομές, μονοπάτια που φέρνουν τον άνθρωπο κοντά στη φύση.
Κάντε κλικ στη φωτογραφία δεξιά να δείτε αναλυτικά τις διαδρομές.


Τα μονοπάτια, οι ημιονικές οδοί και τα λιθόστρωτα καλντερίμια, ήταν κάποτε οι μοναδικοί δρόμοι επικοινωνίας και μεταφοράς στην Όχη.


Στα μονοπάτια κυλούσε η ζωή της υπαίθρου. Πολλά παραδοσιακά μονοπάτια εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από τους ντόπιους για την εκπλήρωση των καθημερινών τους αναγκών.


Οι βοσκοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα παλιά μονοπάτια, ιδιαίτερα αυτά που οδηγούν στα θερινά ορεινά βοσκοτόπια και στα κονάκια τους. Τα μονοπάτια αυτά διασχίζουν δύσβατες περιοχές όπου δεν έχει φτάσει ακόμα δρόμος.


Πολλά μονοπάτια δημιουργήθηκαν ή βελτιώθηκαν κατά την οθωμανική περίοδο. Κατασκευάστηκαν λιθόστρωτα, τοξωτά γεφύρια και βρύσες. Κάποια από αυτά διατηρούνται ακόμη και είναι μοναδικά πολιτιστικά μνημεία.


Τα περισσότερα παλιά μονοπάτια αποτελούν κληρονομιά που σταδιακά χάνεται. Πρέπει να συμβάλουμε όλη στην διατήρηση των πολιτισμικών αυτών μνημείων γιατί μας προσφέρουν ιδανικές διαδρομές αναψυχής και φυσιολατρίας.


Βοηθούν στην ανακάλυψη της φύσης και της παραδοσιακής αγροτικής ζωής, που απουσιάζουν από τον άνθρωπο της πόλης.


Ένας ωραίος τρόπος για να νιώσει κανείς τη φύση είναι να βαδίσει πάνω σε ένα μονοπάτι. Σήμερα, μερικά από τα παλιά μονοπάτια καθαρίζονται και σηματοδοτούνται, ενώ επιπλέον ανοίγονται και νέα.


Με αυτό τον τρόπο μπορεί ο κάθε επισκέπτης να απολαύσει τη φύση, βαδίζοντας πάνω σε παμπάλαιους διαδρόμους που χάραξε ο παραδοσιακός πολιτισμός.

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε κάποια από αυτά...

 
Δραστηριότητες
Καταδύσεις
Πεζοπορία
Ποδηλασία
Surfing
Ψάρεμα
Θαλάσσια σπορ