Ελληνικά English Βρείτε πληροφορίες για:
 
Επισκεφθήκατε την περιοχή μας ?
• Κακή
• Μέτρια
• Καλή
• Πολύ καλή
   
Πείτε τη γνώμη σας, έχει αξία ...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ on line
Αυτοκίνηση Πηγή: Σκάϊ
Κόσμος Πηγή: Euro2day
Πολιτισμός Πηγή: In.gr
On Line παιχνίδια Πηγή: Miniclip
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Αφιέρωμα ...
Τάσσος Σύντελης
ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
 
Κάρυστος | Χλωρίδα και Πανίδα

Πλόυσια Γεωλογία, Χλωρίδα και Πανίδα .


Γεωλογία
. Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της νότιας Εύβοιας, καλύπτεται από σχιστόλιθους και σιπολινομάρμαρα.


Με τα πετρώματα αυτά η περιοχή γνώρισε οικονομική άνθηση. Σε πολλά σημεία μπορείτε να δείτε εκτός από τα σημερινά και πολλά από τα αρχαία λατομεία που βρίσκονται κυρίως στους δυτικούς πρόποδες της Όχης και στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Πλάκες Καρύστου και σιπολινομάρμαρα κοσμούν κατασκευές σε ολόκληρο τον κόσμο.Χλωρίδα. Η περιοχή συντηρεί πάνω από 700 είδη φυτών. Ορισμένα είναι σπάνια, ενδημικά ή και προστατευόμενα είδη.


Η Όχη και ο Καβοντόρος είναι στη κυριολεξία ένας βοτανικός παράδεισος για την Ελλάδα και την Ευρώπη.Παρά το μικρό του μέγεθος το βουνό της Όχης θεωρείται μια από τις πιο άγνωστες και ενδιαφέρουσες περιοχές για την μελέτη των φυτών.Πανίδα. Κάποτε η Όχη είχε μεγάλα θηλαστικά. Σήμερα η πανίδα της περιοχής χαρακτηρίζεται από ελάχιστα μεγάλα θηλαστικά. Τα μόνα που αφθονούν είναι ορισμένα κοινά είδη όπως η αλεπού, το κουνάβι, ο σκατζόχοιρος, η νυφίτσα και άλλα τρωκτικά. Ο λαγός υπάρχει σε μικρούς αριθμούς εξαιτίας του κυνηγιού.Θάλασσα. Ο Καβοντόρος είναι ένα από τα πλουσιότερα αλιευτικά πεδία του Αιγαίου, ενώ ο Ευβοϊκός είναι μια ειρηνική, κλειστή και ρηχή θάλασσα. Τα νερά του νότιου Ευβοϊκού είναι σχετικά αβαθή αφού κοντά στις ακτές σπάνια ξεπερνούν τα 50 μέτρα.


Τα ρεύματα είναι τοπικά και όχι ορμητικά, ενώ λόγο τού ότι αλιεύεται εντατικά, τα ψάρια του είναι μικρού μεγέθους.


Τα νερά του Καβοντόρου έχουν χαρακτήρα ωκεανού. Δεν υπάρχουν προφυλαγμένοι όρμοι και τα νερά του είναι πολύ βαθιά.


Στις βόρειες ακτές σε απόσταση 1500 μέτρα από την ακτή το βάθος ξεπερνά τα 30 μέτρα. η θάλασσα είναι συνήθως ταραγμένη με πολλά ρεύματα και πελώρια κύματα.

 
Δραστηριότητες
Καταδύσεις
Πεζοπορία
Ποδηλασία
Surfing
Ψάρεμα
Θαλάσσια σπορ